'Diva' lakaplı sanatçı ünlü sanatçı Bülent Ersoy, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. 9 Ekim'deki konserini iptal ettiğini açıklayan ünlü sanatçı, açıklamasında kullandığı ifadeler nedeniyle sosyal medyada gündem oldu.
'Diva' lakaplı sanatçı ünlü sanatçı Bülent Ersoy, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.
9 Ekim'de İstanbul'da sahneye çıkacak olan ünlü sanatçı, konserine günler kala sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayarak konseri iptal ettiğini duyurdu. Ersoy'un paylaşımında kullandığı ifadeler sosyal
1997'de "Maazallah", 2000'de "Alaturka" 2000, 2002'de "Canımsın" ve son olarak 2011'de "Aşktan Sabıkalı" albümleri ile dikkatleri üzerine çeken 'Diva' lakaplı Bülent Ersoy, paylaşımında Polat Yağcı ile anlaşmazlıklar yaşadığını belirterek konserini iptal ettiğini açıkladı.
"TEK TARAFLI KONSERİMİ İPTAL ETTİM"
Ersoy paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Pek muhterem takipçilerim ve saygıdeğer sanatsever velinimetin dinleyicilerim... 9 Ekim tarihindeki sayın Polat Yağcı beyefendinin emr-ü iradelerinde gerçekleşecek olan konserimi sayın Yağcı ile aramdaki gerçekleşen bazı olumsuz diskosyonlarımız gereği tek taraflı şahsım olarak icra-i faaliyet edecek olduğum bu konserimi iptal ettiğimi zaat-ı şahanelerinizle paylaşmayı lüzumlu gördüm"
SOSYAL MEDYA KULLANICILARI ŞAŞKINLIK YAŞADI
Bülent Ersoy'un açıklaması kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Birçok kullanıcı, Diva'nın Osmanlıca kelimeler kullanmasına dikkat çekti.
BÜLENT ERSOY KİMDİR?
Bülent Ersoy 9 Haziran 1952'de İstanbul'da doğdu. Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı "Diva" lâkabıyla bilinir.
Sanat hayatına özel müzik dersleri alarak başladı. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan Bülent Ersoy, İstanbul Konservatuvarına 2 ay devam etmiştir. Hocası Süheylâ Altmışdört Bülent Ersoy'un konservatuvara 2 ay devam ettiğini ve sonra bıraktığını açıkladı.
Eğitimi süresince Melahat Pars ve Rıdvan Aytan gibi üstatlardan özel dersler almıştır. Konservatuvardan mezun olduğunda, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı bulmuş ve 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar'da, bugün Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan özlem Aile Gazinosu'nda sahneye ilk adımını atmıştır. Sunar Konser Bürosu-Fikret Torun tarafından düzenlenen ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanmış ve 1000 lira para ödülü almıştır.
Akabinde bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmış, 1971 yılında ilk 45'liği Lüzûm Kalmadı-Neye Yarar Gelişin, Saner Plak'tan çıktı. Sanatçı bu 45'liğinde söz ve müziği Muzaffer Özpınar'a ait "Lüzûm Kalmadı" ve "Neye Yarar Gelişin" adlı eserleri seslendirmiştir.
1974'te Maksim Gazinosu'nda sahneye çıkmıştır. Çıkardığı klasik uzun çalar "Tuti-i Mucizeyi Guyem Ne Dersem Lâf Değil" adlı plakla rekor satış elde etti. Maksim Gazinosu'nun sahibi Fahrettin Aslan, Bülent Ersoy'u assolist olarak çıkarmaya karar verdi. Ancak gerçek soy ismi Erkoç olan sanatçının soyadı Müjdat Gezen tarafından Ersoy olarak değiştirilmiştir.
Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar'ın temsilcisi olarak başladığı sanat hayatında, akademik sanat kariyerinin de yüksek olması ve aldığı eğitiminde getirileriyle olağanüstü bir yorumcu ve büyük bir tavrın sancaktarı oldu. "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi", "Dert Çekmeye Gidiyorum" gibi her okuduğu şarkıyla grafiği sürekli yukarı tırmandı. O yıllarda TRT için birçok klasik Türk müziği şarkısı seslendirmiştir. Yetmişli yıllarda; o dönemdeki müzik piyasasında pop, arabesk ve fantezi gibi ticari şarkılar revaçta olmasına karşın bir albümünde ismini verdiği Itrî'nin "Tut-î Mucize-I Gûyem gibi eserlerden oluşan koyu klasik bir uzunçalar yaptı. Bu ilk uzunçalar çalışması müzik piyasasında satış rekoru kırdı.
Bugüne kadar otuzun üstünde albüm yayınlayan sanatçı, Türk Müzik Tarihi'nde isminden söz ettirmiştir.
Sanatçı, klasik şarkılar alanında gelmiş geçmiş en önemli yorumcular arasında yer aldı. Müzik yaşamı boyunca sayısız ödül aldı. Geniş entervalli ve yüksek volümlü sesi, Japonya'da ses laboratuvarlarında yapılan testler sonucu ‘yüzde yüz kusursuz’ bulundu ve 1997 yılında "Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru unvanıyla ödüllendirildi