İş arayanlara devlet kadrosu müjdesi! Haftada 3 gün kamuda çalışma imkanı geliyor: İşte başvuru şartları ve aylık maaş

İş arayanlara devlet kadrosu müjdesi! Haftada 3 gün kamuda çalışma imkanı geliyor: İşte başvuru şartları ve aylık maaş

İş arayan milyonlarca vatandaşa müjdeli bir haber geldi. Atılan bu yeni adımla beraber haftanın 3 günü kamuda çalışma fırsatını yakalayabileceksiniz. Bir yandan iş tecrübesi kazanırken bir yandan maddi gelir kaynağı da elde edeceksiniz. İşte programa ilişkin detaylar…

Türkiye’de işsiz vatandaşlar için yeni bir iş gücü uyum programı başlatılıyor. Bu program kapsamında, belirli şartları sağlayan kişiler, haftada üç gün kamu kurumlarında çalışarak gelir elde edebilecekler. Programın detayları ise geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle netleşti.

yeni-proje-3-003.jpg

ÖNCE EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYACAKLAR

Show TV'nin haberine göre, son bir aydır sigortalı bir işte çalışmayan ve programa katılmak isteyen bireyler, önce belirlenen eğitim programlarını tamamlayacak. Eğitimlerini başarıyla bitiren katılımcılar, haftanın üç günü kamu kurumlarında görev alacaklar. Bu çalışma kapsamında her gün için 566 lira ücret alacak olan katılımcılar, toplamda 22,5 saat çalışacaklar.

yeni-proje-4-003.jpg

ÇEŞİTLİ İÇERİKLER

Ancak program, en fazla 10 ay sürecek şekilde planlandı. Eğitimlerin içeriği ise oldukça çeşitli; çocuk bakımı, geri dönüşüm ve tarımsal üretim gibi farklı alanlarda eğitimler verilecek. Kamu kurumları, mevcut personellerinin %30’una kadar ek kontenjan talep edebilecekler.

Vatandaşlar arasında bu programın ücret ve çalışma koşulları konusunda farklı görüşler mevcut. Kimileri verilen ücretin yeterli olmadığını belirtirken, bazıları ise işsiz kalmaktansa bu tür bir programın faydalı olacağını düşünüyor. Yakın zamanda hayata geçmesi beklenen bu programla, işsizlerin hem çalışma disiplini kazanmaları hem de istihdama daha kolay dahil olmaları hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN