Hem eşsiz manzarasıyla hem de ekonomik anlamda insanlara rahatlık vermesiyle bilinen bu yer geçim derdine düşen emeklilerin rotası haline gelecek. Emekli aylığınız burada adeta cebinize kalacak. Türkiye'nin küçük Kıbrıs’ı diyebileceğimiz bu yerin her taşından adeta bereket fışkırıyor.
Türkiye'nin her bir yanı birbirinden kıymetli ve eşsiz güzelliklerle dolu şehirlere, ilçeleri, köylere ve mahallelere sahip. Bunlardan biri de Samsun ilimizin Vezirköprü ilçesine bağlı olan Saraylı Mahallesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu mahalle eşsiz manzarası ile görenleri kendine hayran bırakırken aynı zamanda bereketli topraklarıyla da halkın yüzünü güldürüyor.
60 HANELİ SESSİZ MAHALLE
Saraylı Mahallesi, 2019 yerel seçimlerinde Narlısaray Mahallesinden ayrılarak ayrı bir mahalle haline geldi. Toplamda 60 hanesi bulunan bu mahallenin nüfusu ise 500 kişiden oluşuyor. Türkiye'nin gövde hacmiyle en büyük 3. barajının çevresini saran bu mahalle, manzarası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Yöre sakinlerinin 'Küçük Kıbrıs' diye adlandırdığı Saraylı Mahallesi'nde vatandaşlar genellikle tarımla uğraşıyor.
HEM TARIMLA HEM BALIKÇILIKLA UĞRAŞIYORLAR
Ya bu mevsiminde genellikle baraj kenarında balık tutmak isteyen vatandaşlar bir yandan da manzaranın keyfini çıkartıyor.
Saraylı Mahallesi sakinlerinden Mükremin Ateş, köyle alakalı tek sıkıntılarının yol olduğunu belirterek, "Bu mahallenin 2019 yerel seçimlerinde kurucusuyum. Muhtarlığımızı ayırdık. Muazzam bir yer, yeşil ile mavinin birleştiği bir nokta. Herkesin gelerek ziyaret etmesini isteriz. Mahallemiz çok şirin, güzel ve misafirperverdir. Geçim kaynağı olarak balıkçılarımız barajı kullanabiliyor. Tarım alanlarımız var. Ayçiçeği, buğday, pancar ve bir sürü bitki ekiyoruz. Gelip halkımızın görebileceği çok güzel yerdeyiz. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Bu mahallenin manzarasını görmek için gelenler var. Drone çekmek için gelenler var. Ayçiçek tarlalarında fotoğraf çektirmek isteyenler var. Özellikle drone ile baktığınız zaman 'Küçük Kıbrıs' denilebilecek bir nitelikte mahalledir. Türkiye'nin Saray'ı diyebiliriz. Zaten bu ismini Saray ibaresinin geçmişten geldiğine de inanıyoruz" dedi.