Atatürk’ün evinden eksik etmediği çiçek! Gözü gibi bakarmış

Atatürk’ün evinden eksik etmediği çiçek! Gözü gibi bakarmış

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatına ilişkin özel detaylar merak edilirken evinden eksik etmediği ve gözü gibi baktığı çiçek belli oldu. Birçok kişinin merak ettiği bu çiçeği haberimizde paylaştık. Bu çiçek öyle bir çiçek ki evin havasını bile değiştiren bir özelliğe sahip…

Gazi Mustafa Kemal’in başarıları hem Türk toplumu tarafından hem de tüm dünya tarafından çok iyi bilinmektedir. Savaşlardaki azmi, zekası, zevki ve daha birçok yanı ile hayran olunan Ulu Önder’in özel yaşantısı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Çoğu insan Atatürk’ün sevdiği şarkıları, kitapları bilmektedir. Lakin en sevdiği çiçek şimdiye kadar pek duyulmamış diyebiliriz.

ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞİ ÇİÇEK MEĞER EVİN İÇİNE HUZUR GETİRİYORMUŞ

Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği çiçek Kasımpatılardır.

kasimpati.jpg

KASIMPATI ÇİÇEĞİNİN BAKIMI İÇİN TÜYOLAR

Kasımpatılar biraz narin çiçeklerdir. Onlar için en iyi koşullar ise güneşli ya da yarı gölge mekanlardır. Kasımpatı çiçekleri ufak budama işlemleri isterler. Dallarındaki kuruyan yapraklar kesilmediği takdirde çiçeğin gelişimi olumsuz etkilenecektir. Lakin budama işleminin en önemli oluğu zaman sonbahardır. Fazla rüzgar çiçeğe zarar vermesin diye bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Öte yandan yaz aylarında çok sıkıntı vermez.

kasimpati2.jpg

Genellikle mayıs aylarında budanması tavsiye edilmektedir. En önemlisi ise bu bitki çokça su ister. Tohum ekimi için ocak ayından mart ayına kadarki süreç önemlidir. Saksıya dikileceği takdirde çiçek döneminin beklenmesi daha iyi olacaktır. Çiçeklenme dönemi ise yaz mevsiminde olur.

kasimpati3.jpg

KASIMPATI ÇİÇEĞİ EKME METODU

Ilık ortamları seven bu çiçekler, dolaylı yollarla güneş alan ortamlara hızla adapte olurlar. Evden yetiştirilen kasımpatılar için kökten ayırma ya da tohum metodu kullanılmalıdır. Tohumu ekmek için en iyi zaman kış aylarının sonu bahar aylarının başıdır. Çiçeğin tohumlanması için torf üstüne tohum atılmalıdır. Daha sonra ise 1 santimetre torfla kapatılarak ekimi yapılır. En önemlisi ise ekim işlemi bitince su vermektir.

kasimpati4.jpg

Kasımpatılar, tohum işlemi bittikten sonra 20 gün içerisinde çimlenmeye başlar. Eğer çimlenme süresinin hızlanmasını istiyorsanız toprağın üzerini streç ile kaplayabilirsiniz. Daha sonra o strecin üstünde birkaç delik açmanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN