Aleyna Tilki'nin kişisel bilgileri çalındı

Aleyna Tilki'nin kişisel bilgileri çalındı

Aleyna Tilki siber saldırıya uğradı. Şarkıcının kişisel bilgilerini ele geçirip bunları 3'üncü kişilerle paylaşmakla tehdit eden saldırganın 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ünlü popçu Aleyna Tilki, siber saldırganların yeni hedefi oldu. Tilki'nin kimlik bilgileri, yalnızca adli makamlarca ulaşılabilen kişisel verileri, ev adresi, T.C. kimlik bilgisi, nüfus kaydı gibi birçok kişisel bilgisi, İ. Y. adlı bir kişi tarafından ele geçirildi ve Tilki'nin babası ile asistanına iletildi.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; olay, İ.Y.'nin Instagram üzerinden Tilki'nin babasına mesaj atarak "Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş" diyerek kimlik bilgilerini paylaşmasıyla başladı. Daha sonra, aynı bilgileri Tilki'nin asistanına e-posta yoluyla gönderdi. Durumdan haberdar olan Aleyna Tilki, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu.

132132.jpg

Tilki'nin avukatı, dilekçesinde ünlü şarkıcının tüm Türkiye tarafından tanınıp takdir edilen bir sanatçı olduğunu ve kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde ele geçirildiğini belirtti. Dilekçede "Organize olduğu düşünülen bir örgüt tarafından kişisel verilerinin ele geçirilmesi ve maddi menfaat elde etme amacıyla Tilki ve ailesi bilgilerin ifşasıyla tehdit edilmektedir" denildi.

Ayrıca, başka bir Instagram hesabından Tilki'nin bilgilerinin açıkça paylaşıldığı, bunu gören kişilerin de durumu aileye haber verdiğinin aktarıldığı dilekçece, "Youtube kanalındaki bir videoda Aleyna'nın bilgileri paylaşılmış. Başka bir Instagram adresinde de Tilki'nin fotoğrafı, e-devlette yer alan bilgilerini 'ifşa' notuyla paylaşıp 3. kişilere iletmiştir" ifadelerine yer verildi.

789798.jpg

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine soruşturma başlattı. Hesap sahibinin İ.Y. olduğu tespit edildi. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını iddia etti. Ancak savcılık, şüphelinin bu savunmasına itibar etmedi ve Tilki'nin kişisel verilerini ele geçirip babasına ve asistanına attığını belirledi.

İ.Y.'nin "Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN