Hamdi Yasaman: Galatasaray aşiret gibi yönetiliyor

Hamdi Yasaman: Galatasaray aşiret gibi yönetiliyor

Galatasaray Kulübü eski başkan yardımcısı Hamdi Yasaman, Dursun Özbek yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Sarı-Kırmızılı kulüpte Dursun Özbek'ten önce Duygun Yarsuvat'ın başkanlığı döneminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hamdi Yasaman, yeni başkan Özbek'in kulübü aşiret gibi yönettiğini iddia etti. Galatasaray'da kendisine göre yapılan yönetim yanlışlarını anlatan Yasaman, şöyle konuştu:

"FLORYA'YA GELEN KENDİSİNİ HÜKÜMDAR İLAN EDİYOR"

"Galatasaray aşiret sistemi ile yönetiliyor. Dursun Bey hukuk ve bilimden uzak biri. 'Ben patronum, her şeyi bilirim' edâsıyla hareket ediyor. Ona biat edenlere ses çıkarılmıyor. Florya’ya kim gelirse gelsin adeta kendisini hükümdar ilân ediyor. Günlük kararlarla yürüyor işler. Bir bakıyorsun futbolcu geliyor... Bir de bakıyorsun teknik direktör gitmiş! Ben Hamza’nın geldiğini gazetelerden öğrendim. Bir menajer geliyor, 'Bu futbolcu çok iyi' diyor, araştırmadan transfer ediyorlar."

"BÖYLE ALATURKA SİSTEM OLUR MU?"

"Galatasaray’da idari ve hukuki anlamda reform şart. Sportif AŞ’nin başına Dursun Bey, 'kardeşim' dedi, Mehmet Özbek'i getirdi. 'Sınıf arkadaşım' dedi, Nasuhi Sezgin’e görev verdi. Ali Dürüst 'sınıf arkadaşım' dedi, Atilla Yelkencioğlu getirildi. Böyle alaturka bir sistem olur mu?"

"BAŞKANLIĞA ADAYIM"

"UEFA’nın verdiği karar raporunu görmek için kulübe sürekli yazı yazdım bana vermediler. Dursun Özbek 9 kez şeffaflıktan bahsetti ama gizlilik içerdiği için evrakı göremedim. Galatasaray böyle bir idareye lâyık olmadığı için başkanlığa adayım. İdari anlamda tecrübem yok ama Barcelona’yı da bir hukukçunun kurtardığını söylemek istiyorum."

"TAM BİR SKANDAL YAŞANIYOR"

"Dursun Özbek enkaz edebiyatı yapıp kendini kurtarmaya çalışıyor. Beraber çalıştık, her şeyden haberi vardı. Şu anda idari ve sportif anlamda tam bir skandal yaşanıyor. Melo'nun bir yıllık sözleşmesi vardı 'Ben gidiyorum' dedi gitti. Yaşananlar tam bir lâubalilikti. Dursun Bey için istifa sesleri yükselince postu kaybetmemek için (başkanlık koltuğunu) alelacele Donk ve Linnes transferini yaptı."

"YÜREĞİM DARALA DARALA İBRA ETTİM"

"Duygun Yarsuvat bile Dursun’dan desteğini çekti. Kibarca 'yönetimini değiştir' diyor her fırsatta. Çünkü bu zihniyetle devam etmesi mümkün değil. Mâli kongrede 2 saatten fazla konuştu bu bir taktikti. Bomba olayı falan herkes sıkıldı. Yüreğim darala darala ibra ettim."

"FUTBOLDAN ANLAYAN BİRİ OLSA..."

"Mustafa Denizli’nin gidişi tam trajedi. Hep panik içinde yapılan değişimler... Burak’ın satılması tam bir skandal. Futboldan anlayan biri olsa böyle bir satışa asla izin vermezdi. Sonra uydurdular aynı Melo’daki gibi, 'Burak gitmeyi kendi istedi' diye."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN