Yurt dışı eğitim fuarları başlıyor! ’’Yabancı eğitim kurumları Türk gençlerini istiyor’’

Yurt dışı eğitim fuarları başlıyor! ’’Yabancı eğitim kurumları Türk gençlerini istiyor’’

17 Mart'ta Ankara'da başlayan IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için eşsiz bir fırsat sunuyor. 30 ülkeden 150'den fazla eğitim kurumu ile bir araya gelecek olan öğrenciler, hayallerindeki eğitime dair bilgi alabilecekler.

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları, Türk öğrencilere hayallerindeki uluslararası eğitim fırsatlarını sunmak üzere 17 Mart'ta Ankara'da başlıyor. Fuar, 30 farklı ülkeden 150'den fazla eğitim kurumunu bir araya getirecek ve dünyanın en iyi 500 üniversitesinden 302'si de etkinlikte yer alacak. Katılımcılar, İngiltere, Amerika, İtalya, Almanya, Kanada, Hollanda, Avustralya gibi birçok ülkenin eğitim kurumları hakkında bilgi alabilecekler.

Bu fuarlar, öğrencilere sadece eğitim kurumlarıyla doğrudan iletişim kurma şansı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda özel burs imkanları ve çeşitli indirimlerden faydalanma fırsatı da veriyor. Bazı burslar, başarılı öğrencilere eğitim masraflarının yüzde 50'sinden fazlasını hatta tamamını karşılayabiliyor.

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar'a göre, Türk öğrenciler arasında en popüler destinasyonlar İngiltere ve Amerika olmaya devam ediyor. Bunları, kaliteli eğitim sistemleriyle bilinen Almanya takip ediyor. Kanada ise uygun fiyatları ve sunduğu çalışma izinleriyle öne çıkıyor. Son yıllarda Avrupa'ya olan ilginin arttığını belirten Akar, özellikle Almanya, İtalya, Hollanda'nın Türk öğrenciler tarafından tercih edildiğini vurguluyor.

oooooo.jpg

Yurt dışı eğitim kurumları arasında Türk öğrencileri kazanmak için büyük bir rekabet olduğunu ifade eden Akar, Türk öğrencilerin çalışkanlığı ve azminin bu ilginin altında yatan en önemli sebeplerden biri olduğunu belirtiyor.

Fuarın takvimi şu şekilde:

  • 17 Mart Pazar: Ankara
  • 19 Mart Salı: İzmir
  • 21 Mart Perşembe: İstanbul Asya Yakası
  • 23-24 Mart Cumartesi-Pazar: İstanbul Avrupa Yakası

Bu fuarda, öğrenciler hayal ettikleri uluslararası eğitim fırsatlarını keşfetme şansı bulacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN