Yapay zeka YKS'ye girdi: Sonuçlar şaşırttı

Yapay zeka YKS'ye girdi: Sonuçlar şaşırttı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, YKS sorularını ChatGPT 4.o'a çözdürdü. Yapay zekanın yaptığı netlerle sözel puanı iyi gelirken sayısal puanı kötü geldi. ChatGPT, aldığı puanlarla Boğaziçi ve ODTÜ gibi prestijli okullara yerleşebileceğini ortaya koydu.

Isparta'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren M.E.E. adında bir öğrenci ayakkabısının içerisine gizlediği yapay zeka destekli kopya düzeneği ile yakalandı. M.E.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olayın ardından "Yapay zeka YKS'ye girse kaç puan alırdı?" sorusu aklına gelen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, geçtiğimiz günlerde dikkat çekici bir çalışmaya imza attı.

Prof. Dr. Özkara, yapay zeka modeli ChatGPT 4.o'a 2023 YKS sorularını çözdürdü ve sonuçlar ilginç bir tablo ortaya koydu.

CHATGPT SÖZELDE BAŞARILI ÇIKTI

Yapay zeka, Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) Türkçe’den 28.75, sosyal bilimlerden 16.25, matematikten 2.5 ve fen bilimlerinden 5 net yaptı.

Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) ise Sosyal 1'de 36.25, Sosyal 2'de 35, Matematikte eksi 5 ve Fende 2.5 net yaptı.

Bu sonuçlar, ChatGPT 4.o’ın belirli alanlarda oldukça başarılı olduğunu, ancak matematikte zorlandığını gösterdi.

BOĞAZİÇİ VE ODTÜ'YE YERLEŞEBİLİR

ChatGPT 4.o'ın elde ettiği bu netlerle sınav sonunda eşit ağırlıktan 347, sözelden 469 ve sayısaldan 239 puan aldı.

Bu puanlarla yapay zeka, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Bölümü, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü gibi eşit ağırlık alanlarında; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Tarih Bölümü ve Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü gibi sözel alanlarda yerleşme imkanı bulabileceği ortaya kondu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN