YKS'de yapay zeka ile kopyaya suçüstü: Kurduğu düzenek hayrete düşürdü

Isparta'da TYT sınavında yaşanan skandalda, adaylardan biri elektronik düzenek ve yapay zeka kullanarak kopya çekmeye çalıştı. Sınav öncesi, ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneğini gizlice yerleştiren M.E.E., salona girişteki kontrollerden, yırtık astar sayesinde düzeneği fark ettirmeden geçti. Sınav başladıktan sonra tuvalete giderek, ayakkabısından çıkardığı elektronik düzeneği üzerine yerleştiren M.E.E., kulağına da kulaklık takarak, kopya sistemini kurdu.

Isparta'da milyonlarca adayın ter döktüğü YKS Temel Yeterlilik Testi'nde kopya çektiği belirlenen M.E.E., polisin dikkati sayesinde yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınav esnasında M.E.E.'nin şüpheli hareketlerinden şüphelendi. Polis, sınav sırasında salondan çıkarılan M.E.E.'nin ayakkabısının iç astarında kopya düzenekleri bulunduğunu tespit etti. Üst aramasında ise 'router' adı verilen internet bağlantısı sağlayan cihaz, kredi kartı şeklindeki cep telefonu, düğme şeklindeki kamera ve kulaklık ele geçirildi.

9450621.jpg

2 KİŞİ YAKALANDI

Şüphelinin router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme görünümü verilmiş kameraya soruyu okutup yapay zekaya gönderdiği, yapay zekanın da sorunun çözümünü yapıp, cevabı kredi kartı görünümündeki cep telefonu vasıtasıyla şüpheliye kulaklıkla ilettiği tespit edildi. '6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçu kapsamında M.E.E. gözaltına alınırken, kendisine yardım ettiği belirlenen A.B. de yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.E.E. tutuklandı, A.B. serbest bırakıldı.

ASTARI YIRTIP, İÇERİSİNE YERLEŞTİRMİŞ

Şüphelinin sınav öncesi ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği, içeri girdikten sonra da tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirdiği, kulağına da kulaklık taktığı tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN