Türkiye'de Ekim ayında 15 gazeteci şiddete maruz kaldı

Türkiye'de Ekim ayında 15 gazeteci şiddete maruz kaldı

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu'nun (CEWIJ) ekim ayı basın özgürlüğü raporuna göre; dünya genelinde toplam 40 kadın gazeteci tehdit, şiddete ve tacize maruz kaldığını açıklandı. Türkiye'de ise 15 kadın gazeteci şiddete maruz kaldı.

Gazetecilik Kadın Koalisyonu (CEWIJ) ekim ayı basın özgürlüğü raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre dünya genelinde 40 kadın gazeteci tehdit, şiddet ve tacize maruz kaldı. Türkiye'de ise 15 kadın gazeteci şiddete maruz kaldı.

TÜRKİYE KADIN GAZETECİ ŞİDDETİNDE EN ÇOK VAKA KAYDEDİLEN ÜLKELER ARASINDA

Açıklanan rapora göre; Türkiye, Kanada ve Rusya ile birlikte en çok vaka gösterilen üç ülke arasında. Türkiye'de 12 kadın gazeteci sahada haber faaliyeti yaparken, ikisi ise yasal yollardan şiddete maruz kaldı. Dünya genelinde ise, 19 kadın gazeteci sahada haber takibi yaparken fiziksel şiddet ve tacize maruz kaldı.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİNDE 12 KADIN GAZETECİNİN HABER YAPMA HAKKI ELİNDEN ALINDI

Aynı zamanda raporda yer alan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci’ye yönelik yapılan eylemleri takip eden 12 kadın gazetecinin “haber yapma hakkının polis tarafından ihlal edildiği” belirtildi.

Raporda yer alan bir diğer bilgilere göre; Ankara’da “Doğrusu Haber” internet sitesi muhabiri Büşra Taşkıran ve “Jin News” kadın haber ajansı muhabiri Öznur Değer; polis tarafından “basın kartları olmadığı” gerekçesiyle Genel Bilgi Toplama (GBT) talebiyle haber yapmaları engellendi.

TSK’nın Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı”na ilgili yaptığı paylaşımları sebebi ile gazeteci Derya Okatan yargılanmaya devam ediyor.

Batman’da İpek Er’e saldırıda bulunma suçu ile yargılanan Musa Orhan'a yönelik sosyal medya paylaşımlarında bulunan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp hakkında “terörle mücadelede yer almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN