Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye saldırıda 3 tutuklama

Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye saldırıda 3 tutuklama

Diyarbakır'da Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye ve bir otele silahlı saldırı düzenlendi; saldırgan ve iki kişi tutuklandı.

Diyarbakır'da 11 Temmuz gecesi Sur ilçesindeki bir otel ile 28 Kasım 2015'te öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye silahla ateş açıldı ve tehditlerde bulunuldu.

Olayın bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Polis, Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI

Görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren kişinin kolunda dövme bulunan V.G. olduğu tespit edildi. Ekipler, V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde V.G., otel ve kafeye gelenlerin çok gürültü yaparak mahallenin düzenini bozduklarını iddia etti ve bu yüzden saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

ELÇİ: İŞLETME ÇALIŞANALRI TEHDİT EDİLDİ

Saldırı sonrasında Türkan Elçi, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. "Diyarbakır’da son dönemlerde seküler yaşam tarzına ve sosyal hayata karşı artan tehdit ve saldırılardan biri de ne yazık ki dün gece saatlerinde ailemize ait işletmeye karşı gerçekleştirildi" diyen Elçi, saldırı öncesinde kısa etek giyen kadınların da işletmeye gelmesinden rahatsız olan kişilerin işletme çalışanlarını tehdit ettiğini belirtti.

Elçi, "Şiddetten zarar görmüş biri olarak her durum ve koşulda, kimden geldiğine bakmaksızın şiddete ve her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa karşı olacağımı tekrar tekrar dile getirmekte bir beis görmüyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca, olayla ilgili 3 kişinin gözaltında olduğu bilgisinin kendisine iletildiğini belirtti ve yetkililerin olayı ciddiyetle takip etmelerini temenni ettiğini, barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşayacakları bir ülke hayalinin yıkılmayacağını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN