Trakyalılara sarı kod uyarısı: Dışarı çıkan eve girsin

Trakyalılara sarı kod uyarısı: Dışarı çıkan eve girsin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli İçin Sarı Kodlu Uyarı. Şemsiyesiz dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu yayınlayarak İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli için sarı kodlu uyarıda bulundu. Rapora göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Hava Durumu ve Beklenen Yağışlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, bugün kuzey ve iç kesimlerde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve güneydoğu kesimleri, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Kütahya çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava tahmin ediliyor.

Yağış Beklenen İller

Yağışların, özellikle Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey kesimleri, İskenderun Körfezi, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli için sarı kodlu uyarı verildi.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sarı Kod Nedir?

Sarı kod, havada ‘potansiyel tehlike’ durumunu ifade eder. Tahmin edilen meteorolojik olay olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtir. Bu uyarı, vatandaşların ve yetkililerin gerekli önlemleri almasını sağlamak amacıyla yapılır.

Sonuç

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı rapor, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli için sarı kodlu uyarı ile dikkat çekiyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve yetkililerin, olası ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önem taşıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği ve rüzgarın hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN