Şimdiye kadar saklanmış hazine! Barajın hemen kıyısında bulunuyormuş! Nefes kesen manzara da serinleyin

Şimdiye kadar saklanmış hazine! Barajın hemen kıyısında bulunuyormuş! Nefes kesen manzara da serinleyin

Herkesin bildiği o baraj kıyısında şimdiye kadar keşfedilmemiş bir hazine yatıyormuş. Nefes kesen manzarada serinliğin tadına varın. Şimdiye kadar keşfetmemiş olduğunuza pişman olacaksınız. İşte tüm detaylar…

Urfa'nın Bozova ilçesinde yer alan Atatürk barajının hemen kıyısında yer alan eşsiz güzellik sizi büyüleyecek. Doğanın gizlenmiş bir Harikası olarak karşımıza çıkan İnbaşı mağaraları bu yaz serinlemek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olacak. Atatürk Barajı'nın tayin sularının hemen yanında bulunan bu mağara nefes kesen manzarasıyla birçok kişinin ilgisini çekiyor.

ATATÜRK BARAJI'NIN YANI BAŞINDA

Fırat Nehri'nin Berrak sularına serinletici manzarasıyla birlikte Atatürk Barajı'na geçtikten sonra 5 kilometre ileride yer alan İnbaşı Mağarası sadece bölge halkının rehberliği ile ulaşılabilen eşsiz bir güzellik olarak biliniyor. Yol ve tabela eksikliği nedeniyle pek çok ziyaretçi tarafından bilinmeyen bu mağara Bozova ilçesine bağlı doğal oluşum mağarasıdır. Şehrin turizm potansiyelini arttırmak için büyük bir potansiyeli bulunan İnbaşı Mağarası çeşitli projelerle birlikte turistik altyapısının geliştirilmesi ile ziyaretçilerin deneyimine sunulacak.

Yitik Zaman Mağarası: İnbaşı | Dibace.Net - Zamanın İzinde...

DOĞANIN KEŞFEDİLMEMİŞ GÜZELLİĞİ

İçerisindeki kaynak suyu ile beslenen doğal bir Havuzun bulunduğu en başı mağaraları yaz aylarında yöre halkının serinlemek için tercih ettiği adreslerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Termometreler öğle saatlerinde 50 dereceyi gösterirken bölgedeki vatandaşlar kendilerine metrelerce yükseklikten karpuz çatlatan olarak adlandırılan soğuk suya bırakıyor.

Kimileri de Fırat Nehri’nde yüzerek serinlemeyi tercih ediyor. Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, bölgenin yeterince bilinmediğini belirterek sahip olduğu varlıkların turistlerin ilgisini çektiğini vurguladı.

Yitik Zaman Mağarası: İnbaşı | Dibace.Net - Zamanın İzinde...

TÜRKİYE'NİN DOĞAL HAVUZU

Binbaşı mağaraları doğal havuzunda serinlemeye çalışan Hasari Yılmaz, bölgenin çok güzel olduğunu belirterek yol olmaması nedeniyle birçok kişinin buraya gelmekten vazgeçtiğini ifade etti. Bölgede birçok farklı tarihi güzellik olduğunu dile getiren Yılmaz, "Burası güzel bir yer. Turistler de geliyor ama yolu ve çevre düzenlemesi yapılmadığından insanlar sıkıntı yaşıyor. Eğer yolu ve çevresi düzelirse burası turizm cenneti olurdu. Bu anlamda yetkililerin çalışma yapmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN