Serebral palsi hastası Mustafa Erol'dan büyük başarı: Klavyeyi burnu ile kullanarak iki kitap yazdı

Serebral palsi hastası Mustafa Erol'dan büyük başarı: Klavyeyi burnu ile kullanarak iki kitap yazdı

Aydın'da yaşayan serebral palsi hastası Mustafa Erol, burnuyla klavye kullanarak 7 yılda yazdığı Herkes Beni Engelli Sanıyo kitabının ardından, 5 yılda Engelli Kemal’in Hayatı adlı romanını tamamladı. Annesi Hatice Erol, "Burnuyla yazdığı için bir kelime bile onun için çok zaman alıyor" dedi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Mustafa Erol, doğuştan serebral palsi (SP) hastası. Ancak o, engellerine rağmen gösterdiği azim ve başarıyla herkese örnek oluyor. Burnuyla kullandığı bilgisayar klavyesiyle bugüne kadar iki kitap yazan Erol, üçüncü kitabını da basmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mustafa’nın hikayesi, bir azim ve başarı destanı olarak dikkat çekiyor.

ENGELLERİ AZMİYLE AŞAN BİR HAYAT

Mustafa Erol, emekli memur Mehmet Emin Erol (68) ve ev kadını Hatice Erol (63) çiftinin iki çocuğundan biri. Ellerini kullanamayan Mustafa, okumayı kendi çabasıyla evde öğrendi. Bu büyük adım, onu eğitim hayatında daha da ileriye taşıdı. İlkokulu 1999 yılında dışarıdan bitiren Erol, ortaokul ve liseyi de aynı şekilde tamamladı.

Azmi sayesinde üniversite sınavında başarı elde eden Erol, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. Bununla yetinmeyip İşletme Fakültesi’ni de 2011 yılında tamamlayan Erol, Adnan Menderes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yüksek lisans yaparak 2019 yılında akademik kariyerine bir başarı daha ekledi.

KİTAP YAZMANIN ZORLUĞU VE BAŞARIYA GİDEN YOL

Mustafa Erol, burnuyla yazdığı ilk kitabı Herkes Beni Engelli Sanıyoyu 7 yılda tamamladı. Hikaye kitabı, toplumun engelli bireylere bakış açısını ele alarak dikkat çekti. Bu başarı, Erol’u daha büyük projelere yöneltti.

Burnuyla klavye kullanarak ikinci kitabı olan Engelli Kemal’in Hayatı adlı romanını ise 5 yılda tamamladı. Roman, engelli bireylerin yaşadığı zorluklar ve toplumla olan ilişkilerini konu alıyor. Mustafa’nın annesi Hatice Erol, oğlunun bu çalışmalarını şu sözlerle anlattı:

“Oğlumun yaptığı iş, iğneyle kuyu kazmak gibi. Burnuyla yazdığı için bir kelime yazması bile büyük zaman alıyor. Ama o yorulmak bilmiyor, hem yazıyor hem de okuyor. 500’den fazla kitap okudu. Gece gündüz kitaplarla dolu bir hayatı var.”

YÜKSEK LİSANS TEZİNE BÜYÜK İLGİ

Geçtiğimiz günlerde Aydın’daki bir kitap fuarına katılan Mustafa Erol, burada bir yayınevinin dikkatini çekti. Yayınevi, Mustafa’nın yüksek lisans tezini inceledi ve bunu kitaplaştırmak için çalışma başlatmak istedi. Ancak bu proje için 50 bin TL maliyet gerektiği açıklandı. Annesi Hatice Erol, bu paranın toplanması halinde Mustafa’nın üçüncü kitabının da 2025 yılında basılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa’nın yazdığı tez, birçok üniversitede kaynak olarak kullanılabilecek düzeyde. Engelli olmayan biri bile bu kadar başarılı bir tez yazamaz. Onun elinden tutan herkes, büyük bir yazar olmasını sağlayabilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN