Rekabet Kurulu'ndan Koroplast'a soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan Koroplast'a soruşturma

Rekabet Kurulu, Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'ye karşı soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu, pişirme, saklama ve temizlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ hakkında soruşturma başlatma kararı aldı. Kurulun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, söz konusu şirketin, ürünlerini satan marketlerin raf fiyatlarını belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasıyla ön araştırma başlatılmıştı.

'REKABETİ KISITLAYICI DAVRANIŞLAR SERGİLEDİ'

Yürütülen ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgelerin değerlendirilmesi sonucunda Rekabet Kurulu, Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Kurul, firmanın rekabeti kısıtlayıcı davranışlar sergilediğine dair yeterli bulguya ulaştı.

Rekabet Kurulu'nun aldığı soruşturma kararı, Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'nin suçlu bulunduğu anlamına gelmemekle birlikte, firmanın Kanun'a aykırı hareket ettiği ve yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor. Rekabet Kurumu, piyasadaki rekabet ortamını korumak ve tüketicilerin haklarını savunmak amacıyla soruşturmayı titizlikle yürüteceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN