Prof. Dr. Ceyhan'dan maymun çiçeği varyantı uyarısı: Kolayca yayılabilir

Prof. Dr. Ceyhan'dan maymun çiçeği varyantı uyarısı: Kolayca yayılabilir

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uluslararası acil durum ilan ettiği maymun çiçeği varyantına karşı uyardı. Ceyhan, hastalığın hangi durumlarda bulaştığını tek tek sıraladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz günlerde maymun çiçeği adı verilen mpox vaka sayısında son 2 ayda büyük bir artışı yaşandığını belirterek, Afrika'da birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hastalığın hangi durumlarda bulaştığını paylaştı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hastalığın nasıl bulaştığı sorularına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Ceyhan'ın yanıtı şöyle:

Bazı arkadaşlar falan hoca temasla bulaşmaz dedi, hanginize inanalım diye yazıyor. Herkes istediğine inanabilir. Ama sorunuzu cevaplayalım. M çiçeği virüsü, insanlar arasında ve enfekte olan hayvanlardan kolayca yayılabilen viral bir hastalık. DSÖ’ye göre; dokunma, öpüşme veya seks gibi yakın temasın yanı sıra çarşaf, giyişi ve iğne gibi kontamina materyaller yoluyla da yayılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN