'Maymun çiçeği' salgını! Tekin'den korkutan uyarı: Üniversiteler açıldığında Türkiye’ye binlerce öğrenci gelecek

'Maymun çiçeği' salgını! Tekin'den korkutan uyarı: Üniversiteler açıldığında Türkiye’ye binlerce öğrenci gelecek

Dünya Kovid-19'un ardından şimdi de "Maymun çiçeği" salgını tehdidi altında. Dünya Sağlık Örgütü 'küresel acil durum' ilan etti. Peki Türkiye'de salgına karşı önlemler alındı mı? CHP'li Gürsel Tekin'in "Üniversiteler açıldığında Afrika ülkelerinden Türkiye’ye binlerce öğrenci gelecek" uyarısı dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgını nedeniyle 'küresel acil durum' ilan etti. Virüs, Afrika'yı ciddi şekilde etkisi altına almış durumda. Kuzey Amerika ve Avrupa'daki maymun çiçeği salgınları korkutuyor. Vaka sayılarında büyük bir artış görülürken, hastalık hem hayvanlardan hem de insanlardan bulaşabiliyor. Geçtiğimiz aylarda çok sayıda ülkede görülen salgında 'yetersiz aşı' tehdidi de cabası.

Öte yandan, enfeksiyonun en çok uzak bölgelerde görüldüğü Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yetkililer, hastalığın yayılmasını yavaşlatmak için hükümet tarafından yürütülen çabalara yardımcı olmak üzere halka destek çağrısında bulunuyor.

524 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

CHP'li Gürsel Tekin'in dünyayı tehdit eden "Maymun çiçeği" virüsüyle ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti. Tekin, virüsün 13 ülkede yayıldığını belirterek 14 bin vaka olduğunu, 524 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

TÜRKİYE İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI MI?

Üniversiteler açıldığında Afrika ülkelerinden Türkiye’ye binlerce öğrenci geleceğini hatırlatan Tekin, yetkililere 'Gereken önlemler alındı mı?' diye sordu.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ

'Maymun çiçeği' virüsü (M çiçeği virüsü), enfekte olmuş hayvanlar veya kişilerle temas yoluyla bulaşıyor. Virüsün neden olduğu döküntüler, vücut sıvıları ve bulaşmış eşyalar aracılığıyla da yayılabiliyor. Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve ciltte suçiçeği benzeri döküntüler var.

Afrika'da başlayan M çiçeği salgını, diğer ülkedeler de yayılmaya başlayarak uluslararası toplumun da dikkatini çekti. Aşı eşitsizliği, sağlık sistemlerinin yetersizliği gibi sorunlar, salgının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Uzmanlara göre, bu durum, Dünya ve Afrika'nın geleceği için ciddi tehdit oluşturmuş durumda. Uluslararası işbirliği ve destek, bu salgının üstesinden gelmek için kritik önem taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN