Narin Güran cinayetinde 4 kişi aynı evdeydi: 33 dakikada katledip kayıp süsü verdiler

Narin Güran cinayetinde 4 kişi aynı evdeydi: 33 dakikada katledip kayıp süsü verdiler

8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, iddianameye göre aynı evde oldukları belirlenen 4 şüpheli, Narin’i 33 dakika içinde öldürüp kayıp süsü verdi.

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 13 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Olayla ilgili tutuklu bulunan anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

HER ŞEY 33 DAKİKADA OLDU

İddianamede, Narin’in kaybolduğu gün saat 15.11’de evine yöneldiği, 15.41’de ise şüpheli bir aracın Eğertutmaz Deresi civarına girdiği, aracın 15.44’te toprak yolda durduğu ve 33 dakika sonra bölgeden ayrıldığı belirtildi. Bu aracın, sanıklardan Nevzat Bahtiyar tarafından kullanıldığı tespit edildi.

İddianamede konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer aldı:

Narin Güran'ın 21 Ağustos günü saat 15.11'de kamera açısından çıkarak ikametine giden patikaya yöneldiğinin net tespiti karşısında diğer tüm kayıtlar ve deliller tekrar irdelenerek bu saat sonrasına yoğunlaşıldığında Tavşantepe Mahallesi'nin karşı kısmında bulunan çiftliğe ait kamera açısına aynı gün saat 15.41'de şüpheli bir aracın girdiği ve aracın 15.44 sıralarında Eğertutmaz Deresi'nin yakınında bulunan toprak yolda durduğu belirlendi. Kamera saatine göre 33 dakika 11 saniye sonra Eğertutmaz Deresi civarından ayrıldığı, söz konusu aracın kırmızı renkte olduğu tespit edildi. Kamera kayıtlarının takibinde aracın Nevzat Bahtiyar'ın kullanımında olan araç olduğu açıkça belirlendi.

HTS VE BAZ İSTASYONU VERİLERİ: ŞÜPHELİLER AYNI EVDE

HTS kayıtları ve baz istasyonu verileri, suç saatinde şüphelilerin aynı evde bulunduğunu ortaya koydu. İddianamede, şüphelilerin öldürme eylemi üzerinde ortak bir irade ve hâkimiyet kurduğu ifade edilerek, Narin Güran’ı boğarak öldürdüklerine dair yeterli şüphenin oluştuğu belirtildi.

TUTUKLULUK DEVAM EDECEK

Davanın tensip zaptında, sanıkların "kuvvetli suç şüphesine" dayalı olarak tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Kararda, sanıkların suçu işlediklerine dair somut deliller bulunduğu, tutuklama tedbirinin gerekli ve ölçülü olduğu vurgulandı.

ZORLA GETİRME KARARI VE DAVAYA KATILIM

7 Kasım’da Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşmada baba Arif Güran "müşteki", tutuklu sanıklar dâhil 21 kişi ise "tanık" olarak dinlenecek. Sanıkların duruşmaya zorla getirilmesine karar verilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu "müşteki kurum" sıfatıyla duruşmaya davet edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN