MHP-DEM Parti görüşmesinde dikkat çeken detay: Bahçeli, Kürt yazar Kızılkaya’dan alıntı yaptı

MHP-DEM Parti görüşmesinde dikkat çeken detay: Bahçeli, Kürt yazar Kızılkaya’dan alıntı yaptı

Bahçeli'nin çağrıları üzerine DEM Parti heyeti, İmralı'da terör örgütü lideri Öcalan ile görüştü. Bu görüşmeden sonra DEM Parti ilk olarak MHP'yi ziyaret etti, Bahçeli'yle bir araya geldi. Bahçeli'nin toplantıda, Kürt Yazar Muhsin Kızılkaya’nın kitabından alıntı yaptığı belirtildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim'den bu yana dile getirdiği terör örgütünün silah bırakmasına dair çağrılar, DEM Parti heyetinin 4 Ocak'ta İmralı Cezaevi'nde bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'la görüşmesiyle yeni bir ivme kazandı.

DEM Parti'den Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, Öcalan'ın mesajını kamuoyuna duyurdu. Öcalan, "Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim." diyerek henüz adı konulmamış çözüm süreciyle ilgili olumlu adım atacağının mesajını verdi.

Bahçeli'nin "DEM Parti Meclis grubuna gelsin, silah bırakıldığını ilan etsin" çağrısına da atıfla Öcalan, "Gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım." dedi.

DEM PARTİ-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

İmralı görüşmesinin ardından DEM Parti, tüm siyasi partilerden randevu alacaklarını duyurmuştu. İlk adres MHP oldu. Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk'ten oluşan DEM Parti heyeti, önce TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile, daha sonra MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

BAHÇELİ, KÜRT YAZAR KIZILKAYA'DAN ALINTI YAPTI

Gazeteci Yaşar İçen, bugün kaleme aldığı yazısında, Bahçeli'nin toplantıda Kürt Yazar Muhsin Kızılkaya’nın kitabı “Bir Dil Niye Kanar” kitabından bahsettiğini belirtti. İçen'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

kizil1.jpg

"İçeride gerçekleşen konuşmaların ve iletişim frekansının tonu uyumdan yanaydı. Ve hatta duygusal empati iklimi fazlasıyla hakimdi ortama. Bahçeli’nin Kürt Yazar Muhsin Kızılkaya’nın “Bir Dil Niye Kanar” kitabına vurgu yapması ve oradaki cümleler/duygular üzerinden aldığı ilhamı dile getirmesi oldukça değerliydi.

Muhsin Kızılkaya bölge siyaset bilgisi ve edebiyat dili ile benim de takdir ettiğim ve kendime yakın gördüğüm bir isim. Bahçeli’nin yaptığı “kardeşlik çağrısında” Kızılkaya’nın kitabından ilham alması ve bunu dile getirmesi içeride oluşan iklimi ve bundan sonraki süreci anlamamıza yetiyor elbette."

'BİR DİL NİYE KANAR'

Muhsin Kızılkaya, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış yazılarını bir araya getirdiği Bir Dil Niye Kanar’da, Kürtçe’nin hikâyesini anlatıyor. Çocukluğundan bu yana belleğinin biriktirdiği anlatıları, masalları, sesleri, kokuları, görüntüleri, hayatının dönemeçleri üzerinden aktarıyor. “Okul dili” ile “ev dili” arasında gidiş gelişleri, Hakkâri’den İstanbul’a ve İsveç’e uzanan yolculuğu; gazeteciliği, çevirmenliği…

Kızılkaya’nın yaşamıyla “dili”ni sarmalayan Bir Dil Niye Kanar; Ehmedê Xanî, Cegerxwîn, Celadet Bedirxan, Bediüzzaman, Mehmed Uzun, Musa Anter ve Yılmaz Güney gibi birçok isme yer veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN