Malatya, Elazığ, Adıyaman... Meteoroloji uyardı: Hem uçacağız hem yanacağız

Malatya, Elazığ, Adıyaman... Meteoroloji uyardı: Hem uçacağız hem yanacağız

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü o illeri uyardı. Malatya, Elazığ, Adıyaman... O tarihten itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yüksek sıcaklıklara kuvvetli rüzgarlar eşlik edecek. Aman dikkat! Hem uçacağız hem yanacağız...

Ülkemizde artan yangınlar endişe verici boyutlardayken o illerimize kuvvetli rüzgar ve yüksek sıcaklık uyarısı verildi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ ve çevresi için sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, özellikle Elazığ ve Malatya’nın güney kesimlerinde rüzgar hızının 40-60 km/saate kadar çıkabileceği belirtilerek, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

KUVVETLİ RÜZGARLAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren Malatya ve Elazığ’ın güney bölgelerinde rüzgarların zaman zaman kuvvetli esmesi beklendiği ifade edildi. Özellikle Doğanşehir, Yeşilyurt, Malatya Merkez, Pütürge, Doğanyol, Kale, Sivrice ve Maden gibi ilçelerde rüzgarın şiddetinin artacağı ve bu durumun çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Rüzgarların öğle saatlerinden itibaren Malatya ve Elazığ’ın güney kesimleri (Doğanşehir, Yeşilyurt, Malatya Merkez, Pütürge, Doğanyol, Kale, Sivrice, Maden) ile Adıyaman çevrelerinde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir. Bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının artarak Pazartesi(19.08.2024) gününden Perşembe(22.08.2024) gününe kadar mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerine çıkması beklenmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN