Konya’da kan donduran olay: 1.5 saatte gasp, taciz ve cinayet!

Konya'da bir üniversite öğrencisini takip edip bıçakla saldırdıktan 1,5 saat sonra otomobiliyle yaptığı kazada bisikletli mimar Cihan Mert'in ölümüne neden olan Ali A.'nın (23) bunlardan önce de gasp olayına karıştığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ali A. 3 suçtan tutuklandı.

Kan donduran olay 4 Haziran'da Konya'nın Selçuklu ilçesinde yaşandı. Üniversite öğrencisi N.Ü. (24), sabah saatlerinde okula gitmek için Yazır Mahallesin'deki KYK'den çıktı. Yürürken, bir otomobilin kendisini takip ettiğini fark edince hızlandı.

TAKİP EDİP, BIÇAKLA SALDIRDI

İddiaya göre; ara sokağa giren araçtan inen zanlı, elindeki bıçakla N.Ü.'ye yaklaşarak tacize kalkıştı. N.Ü., elindeki termosla zanlının başına 4-5 defa vurarak çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine şüpheli kaçarken N.Ü ise polise giderek şikayetçi oldu.

MİMARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN KİŞİ TACİZ ŞÜPHELİSİ ÇIKTI

Polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken aynı gün içerisinde Ali A. (23) isimli kişi bir kazaya karıştığını söyleyerek kendini ihbar etti.

9422509.jpg
Ali A. (23)

İhbar üzerine polis ekipleri Abdülhamit Han Caddesi'ne gitti. Selahattin Eyyubi Mahallesi Tiftikçi Sokak'ta 07 AKS 956 plakalı otomobili ile bisiklete çarpıp, mimar Cihan Mert'in (31) ölümüne neden olan Ali A.'nın, N.Ü.'nün taciz iddiasıyla şikayetçi olduğu şüpheli olduğu anlaşıldı.

9422510.jpg
Mimar Cihan Mert (31)

Ali A.'nın, taciz olayından 1,5 saat sonra kazaya karıştığı tespit edildi.

CİNAYET VE TACİZDEN ÖNCE GASP OLAYINA DA KARIŞMIŞ

Taciz iddiası ile kazadan önce de gasp olayına karıştığı belirlenen Ali A. gözaltına alındı. 3 suçtan hakkında işlem yapılan Ali A. tutuklandı.

9422514.jpg

'BIÇAĞI BİLEĞİME DAYAYIP 'GEL ŞÖYLE' DEDİ'

Yaşadığı dehşet anlarını anlatan N.Ü., "Okula gitmek için yurttan çıkmış, yürüyordum. Birkaç dakika sonra takip edildiğimi fark ettim ve hızlandım. Beni takip eden kişi, fark etmiş olacak ki beni geçti. Yoluma devam ettim. Beni takip eden otomobili, bir sokağın arasına park ederken gördüm. Otomobilden zayıf, uzun boylu birisi indi. Elinde bıçak olduğunu gördüm. Benim üzerime hızlı bir şekilde koştu. Ne yapacağımı bilemeyip, sırtımı bir evin duvarına yasladım. Elindeki bıçağı sol bileğime dayadı ve bana 'Gel bakalım şöyle' dedi. Elim kahve dolu termos vardı. Kurtulmak için kafasına 4-5 kez vurdum." dedi.

'ORADA OTURAN POLİS MEMURU BENİ KURTARDI'

Bu esnada birinin yardım etmesi için çığlık attığını ifade eden N.Ü., "Koluma bıçak dayayan kişi kaçtı. Balkonda bulunan bir teyze, bana yardım edemeyeceğini söyledi. Kaçmak için girdiğim bir sokakta, tesadüfen orada oturduğunu ve çığlıklarıma çıkan bir polis memuru beni evine aldı. O sayede kurtuldum. O gün ölmedim ama o kişi, başkasına otomobiliyle çarparak öldürmüş." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN