İstanbul’un yanı başındaki gizli cennet! Hafta sonu için muhteşem kaçamak

İstanbul’un yanı başındaki gizli cennet! Hafta sonu için muhteşem kaçamak

Hafta sonu kaçamağı için sakin ve göz alıcı bir rota arayanlar için, İstanbul’un hemen yanı başındaki Yoros Kalesi mükemmel bir seçenek olabilir. Bu hafta, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu kaleyi mercek altına alıyoruz.

Yoros Kalesi, Bizans dönemine ait mimari özellikleriyle ziyaretçilerini adeta zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Üçgen bir plan üzerine kurulu olan kale, yüksek surlarla çevrili ve merkezinde görkemli bir kuleye sahip. Kale içerisindeki yapılar, daha çok savunma amaçlı inşa edilmiş. Osmanlı döneminde yapılan eklemelerle tarihi dokusu daha da zenginleşen kale, zamanla çeşitli restorasyonlardan geçmiş..

img-3930.jpeg

Kalenin konumu, Boğaziçi’nin en etkileyici manzaralarından birini sunuyor. Karadeniz’e bakan yüksek bir yamaçta yer alan Yoros Kalesi’nden, Boğaziçi’nin büyüleyici güzellikteki manzarası ayaklarınızın altında seriliyor. Kale çevresindeki doğal güzellikler de ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Kaleye tırmanış sırasında veya çevresinde yapılan yürüyüşlerde, ormanlık alanlar ve sahil şeridinin eşsiz manzaraları eşlik ediyor.

img-3931.jpeg

Ziyaretçilere açık olan Yoros Kalesi, küçük bir giriş ücreti karşılığında keşfedilebilir. Kale içerisinde yer alan küçük müze, tarih meraklıları için ilgi çekici bilgiler sunuyor. Ziyaretçiler, kaleye tırmanabilir, muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilir ve kale içinde dolaşabilirler. Ayrıca, kale çevresindeki restoranlarda veya kafelerde oturarak, bu tarihi mekanın ve çevresinin güzelliklerini daha da yakından deneyimleyebilirler.

Tarihe ve doğaya ilgi duyan herkes için ideal bir kaçış noktası olan Yoros Kalesi, İstanbul’un turistik cazibe merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN