Ertelenen zamma zam: Akaryakıtta tablo değişiyor

Ertelenen zamma zam: Akaryakıtta tablo değişiyor

Bayram nedeniyle ertelenen akaryakıt zamları, bu gece yarısından itibaren daha yüksek oranla pompaya yansıyacak. Bayram tatiline denk gelen 20 Haziran’da benzine 1 lira 64 kuruş ve motorine ise 1 lira 63 kuruş zam bekleniyordu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 25 Haziran gece 24.00’den itibaren benzinin litre fiyatına 2 lira, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 68 kuruş zam yapılacak.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketlilik ile beraber akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam haberleri gelmeye devam ediyor.

Bayramda idari tatil sebebiyle ertelenen akaryakıt zamları bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.

20 Haziran’da benzine 1,64 lira ve motorine 1,63 lira zam yapılması bekleniyordu, ancak bu artışlar ertelenmişti. Yeni belirlenen zam oranları ile vatandaşlar, 24 Haziran’ı 25 Haziran’a bağlayan geceden itibaren benzini 2 TL, motorini ise 1 lira 68 kuruş zamlı fiyatlarla alacak.

TEMMUZ AYINDA YENİ ZAM BEKLENTİSİ

Öte yandan, temmuz ayında akaryakıt fiyatlarının tekrar artması bekleniyor. Haziran ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak yapılacak olan zam oranı, ÜFE'nin sıfır olması halinde bile en az yüzde 17,87 olacak. Katma Değer Vergisi ile birlikte hesaplandığında, temmuz ayında akaryakıtın litre fiyatında 2-2,5 lira arasında bir artış bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası benzin: 40.3 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin: 40.67 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin: 40.17 TL
İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin: 40.6 TL

Ankara'da benzin litre fiyatı: 41.28 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı: 41.68 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN