Emekli derdini CHP'li Gürer'e anlattı: İktidar bayramı dar etti, etten vazgeçtik

Emekli derdini CHP'li Gürer'e anlattı: İktidar bayramı dar etti, etten vazgeçtik

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için kanun teklifi verdiğini, ancak Cumhur İttifakı oylarıyla mecliste reddedildiğini ve bu kanun teklifini yenilediğini belirtti. CHP'li Gürer'e dert yanan emekliler ise, "İktidar bayramı dar etti, etten vazgeçtik" şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için geçtiğimiz günlerde kanun teklifi vermişti. Ancak Cumhur İttifakı oylarıyla teklif mecliste reddedildi ve Gürer bu kanun teklifini yenilediğini belirtti.

CHP'li Gürer, "Emekli için sadece maaş değil, diğer beklentiler de karşılanmalıdır. Bayram ikramiyesi asgari ücrete çıkarılmalıdır. Aylık bağlama oranı 2008 öncesi hesaplama yöntemine geri dönülmelidir. AK Parti iktidarı, aylık bağlama katsayısını yüzde 70'ten yüzde 30'lara düşürmüştü. Yeniden yüzde 70'e çıkarılmalı" ifadelerine yer verdi.

yeni-proje-4.jpg

"Evi olmayan ve kirada oturan emekliye kira yardımı yapılmalıdır" diyen Gürer, emeklilerin sosyal yaşamını iyileştirecek düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Gürer'e dert yanan emekliler ise şöyle konuştu:

"İktidar bize bayramı dar etti. Etten vazgeçtik. Çay içmeyi dahi sınırladık. Türkiye genelinde olduğu gibi biz de emekliler olarak çok zor durumdayız. Bugün çocuklarımızın eline ya da torunlarımızın eline bayram harçlığı olarak 50 lirayı verecek güçte değiliz. Gerçekten 50 lira teklif ettiğimizde de bugün torunlarımız yüzümüze bakıyor. "Dede, bu ne?" Bunu verirken içimiz yanıyor, üzülüyoruz. Daha fazla verecek de gücümüzün olmadığını kabullenmek durumundayız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN