Dört kişiyi öldürüp derin dondurucuya koymuştu: Cezası belli oldu

Dört kişiyi öldürüp derin dondurucuya koymuştu: Cezası belli oldu

İzmir'de bir evde derin dondurucuda Türkmenistan uyruklu 4 kişinin cesetlerinin bulunmasına ilişkin davada karar belli oldu. Tutuklu sanık, her bir maktul için ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde derin dondurucu ve buzdolabında Türkmenistan uyruklu 4 kişinin cesetlerinin bulunmasının ardından açılan davada karar belli oldu.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanık S.H., tutuksuz sanık M.A. ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanının iddianameyi okumasının ardından, tercüman eşliğinde ifadesi alınan sanık S.H., cinayetleri işlediğini kabul etti.

02032032.jpg

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

S.H., maktul Gulkamar Hanymova'nın (54) dini nikahlı eşi olduğunu ve ilişkilerinin bozulduğunu, bu sebeple telefonuna gizli bir ses kaydı programı yüklediğini belirtti.

S.H., "Ben Çeşme'de çalışırken salı günleri evimizde buluşuyorduk. Ben o uyurken telefonunu alarak programdan kimlerle konuştuğunu dinliyordum. Önce kabul etmedi ama ses kaydını açtım ve benden özür diledi. 'Bir daha böyle bir şey yapmayacağım' dedi ve affettim. Sonra her şey yoluna girdi ama bir süre sonra yine şüphelerim başladı yine program yükledim. Programı kurduktan 2 ay sonra yine başka biriyle konuşmalarını tespit ettim." ifadelerini kullandı.

Olay günü bu nedenle tartıştıklarını, alkol aldığını belirten S.H, suçunu itiraf etti.

0055613.jpg

DİĞER SANIK BERAATINI TALEP ETTİ

Olaydan haberi olduğu, ancak güvenlik güçlerine bildirmediği iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık M.A., S.H. ile Çeşme'de inşaatta çalıştığını ve olaydan haberi olmadığını belirterek beraatını talep etti.

HER MAKTULE AYRI AYRI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Cumhuriyet savcısı, sanık S.H.'nin iddianamede istendiği gibi 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep ederken, M.A.'nın beraatını istedi.

Mahkeme, sanık S.H.'yi "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek 3 kadına karşı kasten öldürme" ve "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından her maktule yönelik ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve cezada indirim uygulamadı. Diğer sanık M.A. ise beraat etti.

0301165.jpg

NE OLMUŞTU?

Bayraklı ilçesinde 18 Haziran 2023'te bir eve giden polis ekipleri, derin dondurucu ve buzdolabında vücut bütünlükleri bozulduğu tespit edilen Türkmenistan uyruklu anne Gulkamar Hanymova, kızları Leyla Geldiyarova (30) ve Laçin Geldiyarova (28) ile Ruslan Kerimov'a ait cesetleri bulmuştu. Gizlendiği Çeşme ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli S.H. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN