Dervişoğlu’ndan Cumhuriyet İttifakı’na çözüm süreci tepkisi: Bahçeli'nin DEM'e uzattığı elin asıl sahibi Erdoğan'dır

Dervişoğlu’ndan Cumhuriyet İttifakı’na çözüm süreci tepkisi: Bahçeli'nin DEM'e uzattığı elin asıl sahibi Erdoğan'dır

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gazetecilerin yeni çözüm süreci iddialarına ilişkin sorusunu yanıtlarken, “Müspet veriler ve açıklamalar gelmeden bir değerlendirme bulunmayı tercih etmiyorum. Resmi bir açıklama olmadığı müddetçe bir spekülasyona alet olmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu ayrıca, "Bahçeli'nin DEM'e uzattığı elin asıl sahibi Erdoğan'dır" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Dervişoğlu, çözüm süreci konusundaki spekülasyonlara dikkat çekti. Dervişoğlu, "O elin asıl sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır" ifadeleriyle Devlet Bahçeli’nin tutumunu eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türk siyasetindeki melezleşmeye dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz andan itibaren Türk siyasetinde bir melezleşmenin olduğuna dair önemli emareler görüyoruz. Siyasi partiler kendilerine has, özgün kimliklerini muhafaza edebildikleri müddetçe millete umut veren kurumlardır” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti’nin bu misyonu yerine getirdiğini belirten Dervişoğlu, “Bizim açımızdan bakıldığında son derece önemsenecek, son derece fikirlerine ve vizyonlarına itibar edecek bir kurum olduklarına dair zerrece kuşkumuz yoktur, hatta umudumuz vardır” dedi.

"DEVLET BAHÇELİ'NİN UZATTIĞI ELİN ASIL SAHİBİ ERDOĞAN'DIR"

Yeni çözüm süreci iddiaları üzerine konuşan Dervişoğlu, “Konuyla alakalı rivayetler muhtelif. Sayın Bahçeli’nin DEM’e uzatılmış bir eli var. Ama burada enteresan şey şu, sayın Bahçeli Tayyip Bey’in konuşmasından etkilenip durumdan vazife çıkarmak suretiyle el sıkma olayını yaşadığını ifade etti. Benim tarafımdan bakıldığında DEM’e uzatılmış el, belki Devlet Bahçeli tarafından uzatılmıştır ama o elin asıl sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı. Olası bir çözüm sürecinin başlaması üzerine Dervişoğlu, “Afaki yorumlarda bulunmak istemiyorum. O söyledikleriniz sosyal medyada, gazete sayfalarında ve televizyon yorumlarında tartışılıyor. Resmi bir açıklama olmadığı müddetçe bir spekülasyona alet olmak istemiyoruz ama değerlendirmemizi de yapıyoruz tabii” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN