Dervişoğlu'ndan CHP'ye kapalı grup tepkisi: Teklifin ana muhalefet partisinden gelmesi düşündürücü

Dervişoğlu'ndan CHP'ye kapalı grup tepkisi: Teklifin ana muhalefet partisinden gelmesi düşündürücü

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de İsrail meselesinin kapalı oturumda görüşülmesi için CHP’nin yaptığı teklifi eleştirdi. CHP’nin bu önerisinin şaşkınlık ve üzüntü yarattığını belirten Dervişoğlu, bu adımın muhalefet açısından stratejik bir hata olduğunu vurguladı ve, "Kapalı oturum teklifinin CHP’den gelmesi üzücü ve düşündürücü" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) İsrail meselesinin ele alınacağı oturumun kapalı yapılmasına yönelik CHP'nin teklifine sert eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, iktidarın gizli oturum talebinin muhalefeti susturmak ve eleştirileri sansürlemek amacı taşıdığını belirterek, bu durumu reddettiklerini ifade etti.

'CHP'NİN TEKLİFİ ÜZÜCÜ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ'

CHP'nin Meclis'te kapalı oturum yapılması yönündeki çağrısına değinen Dervişoğlu, ana muhalefet partisinin bu önerisinin şaşkınlık ve üzüntü yarattığını söyledi. "İsrail saldırganlığının Türkiye'yi de içine alabileceği" yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İsrail konusunun Meclis'te tartışılacağını hatırlatan Dervişoğlu, bu tür bir oturumun gizli yapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirtti. Dervişoğlu, bu durumu, "İktidarın, İsrail konusunun da ele alınacağı TBMM oturumunun gizli yapılmasıyla güttüğü ana hedef, muhalefetin eleştirilerini sansürlemektir" sözleriyle özetledi.

Dervişoğlu, özellikle CHP'nin bu tür bir teklifte bulunmasının, muhalefet açısından yanlış bir strateji olduğunu vurgulayarak, "İşin üzücü ve düşündürücü yanı, kapalı oturum teklifinin ana muhalefet partisi CHP’den gelmesidir" dedi.

'BAKANLARIN SÖYLEYECEKLERİ GİZLİLİK GEREKTİRMİYOR'

Açıklamasında, kapalı oturumda konuşma yapacak iki bakanın sözlerinin gizli yapılacak bir toplantıyı gerektirecek nitelikte olmadığını da savunan Dervişoğlu, "Oturumda söz alacağı duyurulan iki bakanın, toplantının gizli yapılmasını gerektirecek hiçbir şeyi söylemeyeceklerinden de eminiz" ifadelerini kullandı.

'KONUŞMAMIZI KAMUOYUYLA PAYLAŞIYORUZ'

İYİ Parti lideri, kapalı oturumda yapacakları konuşmayı gizlemek yerine şeffaflık politikası izlediklerini belirterek, partisinin toplantıdaki konuşma metnini önceden kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu. Dervişoğlu, "Bu anlayışla; İYİ Parti adına toplantıda yapılacak konuşmayı şimdiden kamuoyuyla paylaşıyoruz" diyerek, iktidarın, gerçekleri gizlemek amacıyla attığı adımlara karşı durduklarını açıkladı.

'İSRAİL TEHDİDİNİ MİLLETİMİZE ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Dervişoğlu'nun açıklamalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te yaptığı konuşmada vurguladığı “İsrail tehdidi” oldu. Dervişoğlu, bu tehdidin hükümet tarafından piyasaları hareketlendirmek ve iç siyasette kullanmak üzere gündeme getirildiğini iddia etti. İYİ Parti'nin bu tür siyasi oyunlara prim vermeyeceğini söyleyen Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı tarafından TBMM kürsüsünden ifade edilen ‘İsrail tehdidini’, millî geleceğimiz açısından ve millî hedeflerimize uygun olarak tüm çıplaklığı ile Türk Milletinin dikkatine sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN