Dere dere gezip gram altın topluyor! Tek masrafı kürek ve elek: Haftada 13 gram altın çıkarıyor

Dere dere gezip gram altın topluyor! Tek masrafı kürek ve elek: Haftada 13 gram altın çıkarıyor

Dere dere gezip altın toplama dönemi başladı. Oldukça masrafsız olan bu yöntemde kürek ve elek yetiyor. İşin uzmanı tek tek açıkladı. Haftada 13 gram altın çıkartıyor. İşte tüm detaylar...

Zonguldak ilimizde dere dere gezen 68 yaşındaki adam, altın toplayıp satıyor. Çamurlu sulardan elde ettiği gram altınları nasıl çıkardığını anlattı. Kürek ve elek sayesinde haftalık 13 gram altın çıkardığını belirtti. İşte tüm detaylar...

O BÖLGELERDE ALTIN ÇIKIYOR

Dere dere gezerek altın çıkaran Zonguldaklı vatandaş, hobisini paylaştı. Sabah'ta yer alan habere göre, derelerde bulunan çamurlu sularda gram gram altın topluyor. Altın toplayan İsmail Uslu, Alaplı ve Yığılca arasındaki derelerden altın çıktığını duyurdu.

0x0-1724300636690.webp

BİR KÜREK BİR ELEK YETİYOR

Altın çıkarmak için 2 yıldır uğraştığı hobisini anlatan Uslu, Alaplı ve Yığılca arasını işaret etti. Çamurlu sularda arayışını sürdüren 68 yaşındaki İsmail Uslu, aslında bir hobi olmadığından da bahsetti. Yaşına rağmen avcılık yaparak hayvanlara zarar vermediğin, zamanını kahvede boşa harcamadığını açıklayarak anlattı. Dere kenarlarında zamanını değerlendirerek tarihi dokuya zarar vermediğini söyleyerek altın tozu çıkardığını söyledi.

İnsanlara seslene Uslu, hafta sonları dere kenarlarında yaptığı bu iş için sadece kürek ve eleme gerektiğini söyledi. Bu işi iki yıldır sürdürdüğünü açıklayarak, "Bu altın doğada her yerde bulunuyor. Sadece aramasını ve yerini bileceksin." sözlerini vurguladı.

altinhobi.jpg

HAFTALIK 13 GRAM ALTIN ÇIKIYOR

Başlangıçta bu işi hobi olarak yaptığını, büyük materyallere de gerek olmadığını söyledi. Altın toplama işini merak edenler için kendine ait verileri de paylaştı. Kaynağına denk gelmesi halinde haftalık 10 - 13 gram kadar altın bulduğunu duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN