Dağlardan toplayıp kilosunu 10 bin liraya satıyorlar: Taleplere yetişemiyorlar, getirisi yüksek

Dağlardan toplayıp kilosunu 10 bin liraya satıyorlar: Taleplere yetişemiyorlar, getirisi yüksek

Zorlu Yolların Tatlı Getirisi: Kaya ve Ağaç Balımı Dağlardan Toplayıp, Kilosunu 10 Bin Lira’ya satıyorlar

Van’ın Çatak ilçesinin el değmemiş doğasında arıcılık yapan Abdulvahap Semo ve kardeşleri, doğanın zorlu koşullarına rağmen arıların izini sürerek değerli “kaya ve ağaç balı”nı topluyor. “Arı adam” lakabıyla tanınan Semo, bu nadir bulunan balı, kilogramı 10 bin TL’den satışa sunuyor ve bu özel bala olan talep her geçen gün artıyor.

ZORLU YOLCULUKLAR VE DOĞAL YÖNTEMLER

Semo kardeşler, kovanlarından kaçan arıların yeni yuvalarını bulmak için dağların sarp yamaçlarında ve ağaçların kovuklarında kilometrelerce yürüyor. Arıların yuva yaptığı yerleri belirlemek için bazen yöre halkından da yardım alıyorlar. Güvenlik önlemlerini alarak ulaştıkları bu yuvalardan, duman kullanarak arıları uzaklaştırdıktan sonra petekleri topluyorlar.

img-3392.jpeg

DOĞADAN GELEN SAFLIK

Bu yıl, kırsal bir alanda tespit ettikleri arı yuvalarına ulaşan Semo, ip yardımıyla kayalık bölgelere tırmanarak ve ağaç kovuklarına girerek bal hasadı yaptı. Elde ettiği balı özenle kutulayan Semo, hem yurt içi hem de yurt dışından gelen taleplere cevap veriyor. Balın doğallığı ve nadir bulunması, onu özellikle ilaç niyetine tüketenler arasında popüler kılıyor.

img-3393.jpeg

ÜÇ KUŞAKLIK GELENEĞİ SÜRDÜRÜYORLAR

Ağabeyi Hadi Semo ile birlikte ailelerinin üç kuşaklık arıcılık geleneğini sürdüren Abdulvahap Semo, bu işin sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı.. Riskli bölgelerdeki yuvalara ulaşmak için alınan önlemler ve gösterilen çaba, bu değerli balı daha da özel kılmakta.

Semo kardeşler, doğanın sunduğu bu eşsiz nimeti toplayarak hem geçimlerini sağlıyor hem de bu nadir balı meraklılarıyla buluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN