Cizre'de sıcaklık rekoru: 45,9 dereceyle hayat durdu

Cizre'de sıcaklık rekoru: 45,9 dereceyle hayat durdu

Son 53 yılın en sıcak temmuz ayının en sıcak yeri Şırnak'ın Cizre ilçesi oldu. 45,9 dereceye ulaşan sıcaklıklar nedeniyle sokaklar boş kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temmuz ayının son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu.

Türkiye’nin dört bir yanında etkili olan sıcak hava dalgası, özellikle Şırnak’ın Cizre ilçesinde hayatı durma noktasına getirdi. Temmuz ayının en yüksek sıcaklığı 45,9 dereceyle Cizre’de ölçüldü.

9866425.jpg

Özellikle 12.00-17.00 saatleri arasında aşırı sıcaklar nedeniyle Cizre’de sokaklar bomboş kalıyor.

'AYAKLARIMIN ALTI YANIYOR'

Van’dan Cizre’ye gelen Mehmet Demir, sıcaklıktan dolayı yaşadığı zorluğu dile getirerek, “Burada acayip sıcaklar var. Ben Van’dan geldim, kaç gündür Cizre’deyim bu sıcaklara alışkın değilim. Bizim şehrimiz bu kadar sıcak değil. Sıcaktan dolayı şehir bomboş durumda. Emin olabilirsiniz ayaklarımın altı yanıyor. Gerçekten burası çok sıcak, geldiğimiz yer çok serin ve havası iyi. Bu sıcaklarda duran insanlara Allah yardımcı olsun. Bayağı sıcak gerçekten dayanılmıyor” dedi.

9866423.jpg

'SICAKTAN DOLAYI DIŞARIDA YÜRÜYEMİYORUZ'

Yüksek sıcaklık nedeniyle dışarı çıkamadıklarını belirten Yusuf Üzen ise “Sıcaklık aşırı derecede var. Sıcaklık şuan 45 derece hissediliyor. Her yıl Cizre’de sıcaklık rekoru kırılıyor. Sıcaktan dolayı gerçekten dışarı çıkamıyoruz. Aşırı ter ve nem var. Sıcaktan dolayı dışarıda yürüyemiyoruz. Yaşlı olan hastalarımız sıcaktan dolayı rahatsızlanıyorlar” şeklinde konuştu.

9866422.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN