Basın örgütlerinden MHP'ye liste tepkisi: Gazetecilerin başına bir şey gelirse hedef gösteren sorumlu

Basın örgütlerinden MHP'ye liste tepkisi: Gazetecilerin başına bir şey gelirse hedef gösteren sorumlu

Basın meslek örgütleri, MHP'nin hazırladığı 154 kişilik listesine tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, “Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağız” uyarısı yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; MHP'nin aralarında sendika üyelerinin de bulunduğu 63 gazeteciyi hedef göstermesine tepki gösterdi. Açıklamada, "Tehditler ve hedef göstermeler endişe verici boyutlara ulaşıyor. Halkın haber alma hakkı ve kamu yararı için çalışan gazetecilerin 116 yıllık mücadelesi bugün de sürüyor. Bugünün sansür memurlarını ancak dayanışma ile medyadan gönderebileceğimizi unutmayalım" denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ise MHP’nin gazetecileri hedef göstermesiyle ilgili açıklama yaptı.

'CİNAYETLERİ İŞLEYENLER GAZETECİLER DEĞİL'

Açıklamada, “Bugüne kadar gazetecileri tehdit ederek, hedef göstererek, yaralayarak ve öldürerek kimse bir yere varamamıştır. Gerçekler saklanamamıştır. Cinayetleri işleyenler gazeteciler değildir.

Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. İktidara ve muhalefete basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması için sağduyu çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN