Bahçeli 154 kişilik listede hedef büyüttü: Kimin, hangi gün, hangi saatte kimlerle konuştuğu elimizde

MHP lideri Bahçeli partisinin, Sinan Ateş davasına 'suçtan zarar gören' olarak katılma talebinde bulunduğu ve KARAR yazarları Taha Akyol, Akif Beki, İbrahim Kahveci, Osman Sert ve Figen Çalıkuşu da dahil olmak üzere 154 kişinin hedef alındığı listeyi savundu. Hedef almayı sürdüren Bahçeli elindeki listeyi göstererek "Şu görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün kimlerle konuştuklarının toplamıdır" dedi. Bu sözler gazetecilerin özel hayatlarının izlendiği şüphesini de uyandırdı.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Devlet Bahçeli, gündemi değerlendirdi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, partisinin Sinan Ateş davasında 'suçtan zarar gören' gerekçesiyle mahkemeye verdiği aralarında CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın yanı sıra KARAR yazarları Taha Akyol, Akif Beki, İbrahim Kahveci, Osman Sert ve Figen Çalıkuşu, milletvekilleri, akademisyenler, kamuoyu araştırmacılarının da olduğu 154 ismin hedef alındığı listeyi savundu. Hedef almayı sürdürdü.

'154 İSİMLE MUTLAKA HESAPLAŞACAĞIZ'

Bir soru üzerine Sinan Ateş cinayeti nedeniyle partisini hedef gösterdiğini iddia ettiği ve aralarında Gazeteci, hukukçu ve siyasetçilerin olduğu 154 kişilik isim listesini basın mensuplarına gösteren MHP lideri Bahçeli şunları kaydetti: Bazı çevreler MHP’ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. MHP olarak basın mensupları olan değerli kardeşlerime bu gerçeği hatırlatmak istiyorum. Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz. Televizyonlarda ayrıldığımız şahsiyetler var. Onları kabul etmekte zorlanıyoruz. Ama yakın takip altındayız.

Şu görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda, nasıl, kimlerle konuştuklarının, MHP’ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikli olacaktır. Bizi hedef gösteriyorlar saçmalığından da korkaklığından da kendilerini kurtarsınlar. Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız.

Bizlere her türlü hakareti yapıyorlar, saldırıyorlar. Olayları saptırıyorlar. Konuşmaması gerekenleri konuşmaya mecbur ediyorlar. Sizler cevap verdiğiniz taktirde, ‘bizi hedef gösteriyor’ diyorlar. Bizim hedefimiz adalettir, kendileri muhatabımız dahi değildir.”

GAZETECİLER TAKİBE Mİ ALINDI?

Öte yandan Bahçeli'nin elindeki listeyi göstererek “Şu görmüş olduğunuz liste, kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda nasıl ve kimlerle konuştuklarının toplamıdır” sözleri gazetecilerin özel hayatlarının takibe alındığı şüphesini uyandırdı. MHP'nin liste ile hedef gösterdiği gazetecilerin her anını izlediği şeklinde yorumları da beraberinde getirdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

-Demlenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir. Milli birlik hukukumuzu kundaklamaktadır.

-Türkiye'nin bölünmesi hususunda kapalı devre iş birliği halinde olan CHP ile DEM ateşle oynadığı malumlarınızdır. Tam bugünlerde CHP Genel Başkanı'nın 'Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa onlar eşit hissedene kadar devam edeceğiz' açıklaması yakından tanıdığımız bölücü bir ağızdır. DEM'lenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir.

-CHP'nin şifreleri PKK'nin elindedir. Emperyalizmin içimize kadar girmiş piyonları mağlup olacaktır.

'EKONOMİK KRİZİN OLDUĞUNU SÖYLEMEK DELİ SAÇMASIDIR'

-Karamsar tablolar çizenler kötümser telkinlerle vakit geçirenler gerçek manada Türkiye’nin gücünü kavramaktan aciz düşenlerdir. CHP genel başkanının tarihin en ağır ekonomik krizinin yaşandığını iddia etmesi ülkesine ve milletine itibar etmeyen bir siyasetçinin deli saçmasıdır. Oysa ki Türkiye ekonomisi düzelme sürecindedir.

-Elbette dar gelirli vatandaşlarımıza yardım sosyal devlet anlayışının gereğidir. CHP'nin tek yaptığı bol keseden atıp tutmaktır. Parti içi kavgalarla gündemi meşgul etmektedir. Bu kimliksiz, köşesiz partisinin karar mercii komaya girmiştir.

-Rotasını kaybeden CHP yönetiminin yumuşama veya normalleşme çağrıları zemzem diye ikram edilen baldıran zehrinden başka bir şey değildir.

-'CHP'nin Yumuşama' adı altında yaptığı stratejik tuzaktır.

'MUSTAFA AKINCI'YI ZİYARET AKIL TUTULMASIDIR'

-CHP genel başkanının Kıbrıs sorununun çözümünü vatan toprağından pay vermekle mümkün olacağını söyleyen eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmesi akıl tutulmasıdır.

-Öteden beri açık veya gizli hesaplaşmaların medeniyetler ve milletlerarası süre gelen milli mücadelelerin ağırlık merkezi Kıbrıs’tır. Egemenlik haklarını yok sayan hatta imhası için fırsat kollayan karanlık çevrelerin tuzakları ve tacizleri hiç bitmemiştir.

-Bir Yunan şarkıcının Çeşme’de Türk bayrağına ve Atatürk posterine karşı sergilediği saygısızlık ile egemenliğimiz altındaki bazı adalarda fiili durum yaratması sabrımızı zorlayan ilkel ve istilacı ahlaksızlığa bir başka örnektir. Bu kafa yapısı ile iyi komşuluk hukuku ilişkisi kurması ne kadar muhtemel olduğu ayrıca ele alınmak durumundadır.

KIBRIS

-Kıbrıs sadece üzerinde hayat sürülen bir ada değil, Türk milletinin tarih ve şehitlik, kardeşlik, var oluş anıtıdır. Kıbrıs, muhterem ceddimizin göz nurudur. 50 yıl önceden adadan yükselen çığlıklara, kardeşin kardeşe çağrılarına seyirci kalamazdık. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakları temelinde 20 Temmuz 1974 sabahı Ayşe'yi tatile, kahraman TSK'yı da Kıbrıs'a göndermiştir. 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs Türk'ünün gözyaşları silinmiştir, ağıtları dindirilmiştir.

-Ana vatan Türkiye Kıbrıs Türk vatanını her şart altında bağrına basmaya acıda da sevinçte de bir olmaya her aman olduğu gibi hazırdır kararlıdır. Türkiye Yüzyılı hedeflerine birlikte ulaşılacaktır.

-Geçen günlerde Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı'nın 50. yıl kutlamalarını karalamak için 'Kıbrıslı Türklerin utanç şenlikleri' iftirası atması, TSK'nın varlığından rahatsızlığını telaffuz etmesi kabalık, korkaklık, su katılmamış küstahlık olarak değerlendirilmelidir.

-Kıbrıs'ın huzuru Akdeniz'in huzuru demektir. Şartlar ne olursa olsun. Türkiye güçlü dayanışmasını sürdürecektir. Kıbrıs Türk'tür ve Türk kalacaktır.

SORU- CEVAP

ABD SEÇİMİ

-Biden'ın gidişi müjdedir. Netenyahu'nun da gidişi 2. müjde olacaktır.

HAYVANLARIN UYUTULMASI

-Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder. MHP'de üzerine düşeni yapacaktır.

'BU DOSYA ELİMİZDE'

-Öte yandan şunları da söylemek isterim, bazı çevreler, 2024 yılı içinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, yalanlar, hakir görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. MHP olarak basın mensupları olan değerli kardeşlerime bu gerçeği hatırlatmak istiyorum. Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz ama televizyonlarda ayrıldığımız şahsiyetler var, onları kabul etmekte zorlanıyoruz ama yakın takip altındayız.

'HANGİ GÜN, HANGİ SAATTE...'

-Şu görmüş olduğunuz liste, kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda nasıl ve kimlerle konuştuklarının, MHP'ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir.

-Eylem, hukuki nitelikli olacaktır. Bizi hedef gösteriyorlar saçmalığından da korkaklığından da kendilerini kurtarsınlar. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız. Bunları sık sık bahsederken bizlere her türlü hakareti yapıyorlar, saldırıyorlar, iftira ediyorlar, olayları olduğundan fazla abartıyor ve saptırıyorlar.

-Hukuk zemininde hesaplaşacağız, bizlere saldırıyorlar, olayları abartıyorlar. Konuşmaması gerekenleri konuşturuyorlar. Bizim hedefimiz adalettir. Kendileri muhatabımız bile değildir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (54)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
54 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN