Bankadan para gönderecekler dikkat değişti! Tüm bankalarda yeni sistem: IBAN, EFT, havale, FAST böyle olacak

Bankadan para gönderecekler dikkat değişti! Tüm bankalarda yeni sistem: IBAN, EFT, havale, FAST böyle olacak

Bankadan para gönderecekler dikkat! Bu yeni sistem tüm bankalarda! IBAN, EFT, havale ve FAST artık bu şekilde olacak...

Merkez Bankası, bankalar arası hızlı ödeme sistemlerine yeni bir soluk getiriyor. "Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Ödeme İste Katman Servisi" adı verilen bu yeni hizmet, IBAN numarasıyla yapılan ödemelerde alacaklı tarafın ödeme talebini başlatmasına imkan tanıyor. Mobil bankacılık kullanıcıları artık para gönderme butonunun yanı sıra ödeme iste butonuyla da karşılaşacaklar.

ÖDEME TALEBİ ARTIK MÜMKÜN

Bu yeni sistemle, alacaklının borçludan ödeme talep etmesi mümkün hale geliyor. Talep edilen ödeme onaylandığında, istenilen miktar anında hesaba aktarılacak. Bu uygulama, ev sahibi-kiracı ilişkilerinden uzaktaki öğrencilerin ailelerinden para talep etmelerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilecek.

ATM'den kredi kartıyla nakit para çekenler dikkat! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) ve Merkez Bankası'nın işbirliğiyle hayata geçirilen bu yeni uygulama, özellikle acil nakit ihtiyacı olan vatandaşların işlemlerini hızlandırmayı hedefliyor. Yeni para transferi yöntemi olan FAST/Havale ile alıcı kişi, göndericiden para talep edebilecek ve borçlu taraf talep mesajını onayladığında, istenilen ödeme anında hesaba aktarılacak.

Bu sistemle birlikte, para transferlerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Alacaklı tarafın ödeme talebini başlatmasıyla, tek taraflı işleyen para transfer işlemlerine yeni bir seçenek sunulmuş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN