İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter Doğu Azerbaycan'da kaza yaptı. İran'ın Doğu Azerbaycan Valiliği, kazaya ilişkin henüz olası ölü ve yaralılar hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı. Helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmati’nin de bulunduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu konvoydaki helikopterlerden birinin kaza geçirdiğini duyurdu. Aynı helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu ileri sürüldü.

İran'ın Fars Haber Ajansı, yoğun sis nedeniyle Reisi'yi taşıyan helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi'nin kara yoluyla Tebriz’e gittiğini duyurdu.

VALİLİK: ÖLÜ VE YARALI HAKKINDA HENÜZ BİLGİ VEREMEYİZ

İran’ın Doğu Azerbaycan Valiliği, kaza ile ilgili henüz "olası ölü ve yaralılar" hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

HALK DUA ETMEYE ÇAĞIRILDI

Fars haber ajansı, helikopter kazası haberlerinin ardından İranlıları Cumhubaşkanı Reisi için dua etmeye çağırdı. İran devlet televizyonu Cumhurbaşkanı Reisi'nin sağlığı ve güvenliği için dua yayını yapmaya başladı.

İRAN İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İran İçişleri Bakanı Ahmad Vahidi kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı." ifadelerini kullandı.

reisi-kaza.jpg
Kurtarma ekipleri sisli havaya rağmen kazanın gerçekleştiği bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin zor hava koşulları nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiği kaydedildi. Kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarının zaman alabileceği aktarıldı.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA'larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi.

456512.jpg
Sağlık ve kurtarma ekipleri, kazanın olduğu bölgeye intikal etti

HAVA ŞARTLARI ARAMA ÇALIŞMALARINI ETKİLEDİ

İran devlet televizyonuna konuşan İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kulivend, "Bölgedeki olumsuz hava şartları (yoğun sis) hava nedeniyle arama kurtarma çalışmaları İHA'lar kullanılarak havadan yapılamıyor" dedi.

İranlı yetkili dağlık ve ulaşımı zor olan bölgede 40 arama timinin çalışmalarını karadan sürdürdüğünü aktardı.

'BENİM İÇİN DUA EDİN' PAYLAŞIMI

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, "Benim için dua edin" ifadelerine yer verildi.

ALİYEV: BİZLERİ CİDDİ ŞEKİLDE ENDİŞELENDİRDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, helikopter kazası konusunda endişelendiklerini ve İran'a destek için hazır olduklarını açıkladı.

Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin ardından, üst düzey heyeti taşıyan helikopterin İran'a acil iniş yaptığı haberi bizleri ciddi şekilde endişelendirdi. Yüce Allah'a dualarımız Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetle birlikte. Azerbaycan Cumhuriyeti komşu, dost ve kardeş bir ülke olarak her türlü desteği vermeye hazırdır" dedi.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

CBS News'da yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve bazı yetkililerin de bulunduğu helikopterin İran'a olası sert inişine ilişkin raporları incelediklerini, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Beyaz Saray da ABD Başkanı Joe Biden'ın olayla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.

HELİKOPTERİN YERİ TESPİT EDİLDİ

İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı yayımladı.

Açıklamada, helikopter ve kaza yerindeki mürettebattan birinin cep telefonundan sinyal alındığı ve bölgeye askerlerin sevk edildiği belirtildi.

ERDOĞAN: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından Reisi'yle ilgili paylaşım yaptı. "Kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür" diyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Komşumuz, dost ve kardeş İran halkına ve hükûmetine milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN