Avrupa'nın en büyük haşeresi Türkiye'de görüldü! Ekilen bitkilere zarar veriyor... O ilimizde ortaya çıktı

Avrupa'nın en büyük kelebek türü olarak bilinen ve ünlü ressam Vincent Van Gogh’un eserine ilham olan, “tavus kelebeği” Türkiye’de de görüldü. Eklem bitkilere zarar veren bu kelebek o ilimizde ortaya çıktı. İşte detaylar…

Tavus kelebeği denilen ve Avrupa’nın en büyük kelebeği olarak bilinen o enteresan tür Siirt’in Pervari ilçesinde bir vatandaş tarafından görüntülendi. Ünlü ressam Vincent Van Gogh’un "Devasa Tavus Kelebeği" eseri olarak da bu tür çok büyük olmasından dolayı dikkat çekiyor. Söz konusu türe ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, bu görülen kelebek türünün bir güve olduğunu, ülkemizde hemen hemen bulunabilecek bir tür olduğunu söyledi.

yeni-proje-13.jpg

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KELEBEĞİ

Türün çok büyük olmasından dolayı dikkat çeken bir tür olduğunu belirten Prof. Satar, “Normalde bunların larvaları kavak ağaçlarının yapraklarıyla besleniyorlar. Bazen de zirai yönde zararlı olarak kabul edilebiliyorlar. Fakat çok büyük oldukları için Avrupa’nın en büyük kelebeğidir. Siirt’te de görülmesi muhtemeledir. Birçok yerde rastlanıyor, bunlar daha çok gece kelebeğidir” dedi.

yeni-proje-12.jpg

ÜNLÜ RESSAMIN RESMETTİĞİ KELEBEK

Kelebeğin Vincent Van Gogh tarafından resmedildiğine değinen Prof. Satar, “Bununla alakalı çok kıymetli bir tablosu var. Bu da dikkatimizi çekmiştir. Çok büyük olduğu için insanların dikkatini çeken düve türüdür. Kelebeğin üzerindeki desenler çok dikkat çekici olduğu için ünlü ressam tarafından resme alınmıştır” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-14.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN