Bir zamanlar Ankara'nın köyü olan o yer şimdilerde bir ilçe. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan o şehir topraklarına biraz daha genişletti. Ankara'dan ayrıldı o şehrin ilçesi oldu. İşte tüm detaylar…
Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya İç Anadolu Bölgesi'nde en büyüğü oldu. 31 ilçesi bulunan Konya geniş tarihi ve zengin kültürel yapısı ile dikkat çekiyor. 31 ilçeden biri olan Kulu ilginç ve dikkat çekici hikayesi ile de merak uyandırıyor. Bir zamanlar Ankara'ya bağlı olan ve köy olarak görülen Kulu zaman içerisinde idari değişikliklerle birlikte Konya'nın önemli bir ilçesi haline dönüştü.
KÖYDEN İNDİM İLÇEYE
Yeni Konya Haber’de yer alan bilgiler doğrultusunda 1926 yılında Bucak haline getirilen Kulu Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlıydı.1933 yılına geldiğimizde ise Cihanbeyli’ye Nahiye olarak bağlanan Kulu 1954 yılında Ankara'nın Haymana ve Bala ilçelerine bağlı yerleşim sınırlarına dahil edildi. Daha sonra Kulu Konya'ya bağlı biri ilçe olarak tanıdı.
Konya'nın kuzeydoğusunda yer alan Kulu, Ankara İl sınırlarını oldukça yakındır. Stratejik bir konuma sahip olan Kulu, ilçenin önemli karayollarının kesiştiği nokta olarak biliniyor. Ulaşım ve ticaret açısından önemli olan Kulu, ekonomik büyümeye de katkı sağlıyor.
TARIM VE HAYVANCILIĞIN KALBİ
Kulu'da yaşayanlar tarım ve hayvancılıkla uğraşırken ekonominin de nabzını tutuyor. İlçede buğday, arpa, şeker, pancar ve ayçiçeği gibi tarımsal ürünler yetiştirilmektedir. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvancılıkta önemli gelir kapılarından biri olarak görünen Kulu, yurt dışına da çok fazla göç vermektedir. Kulu'da yaşayanlar özellikle İsveç’e yerleşmektedir.