AK Parti, kadın cinayetlerini savunan meclis üyesini disipline sevk etti

AK Parti, kadın cinayetlerini savunan meclis üyesini disipline sevk etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, meclis oturumunda kadın cinayetlerini savunan Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'i kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi AK Partili Latif Aydemir, meclis oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kadın cinayetlerine ilişkin tepki çeken ifadeler kullandı.

"Hanımlarımızın bir kısmını tenzih ederim ama öldürenler kadar ölenler de suçludur" diyen Aydemir, partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur" diyerek Aydemir'in kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

'ŞİDDET, HİÇBİR HALİ VE ŞEKLİYLE KABUL EDİLEMEZ'

Dağ, x paylaşımında şunları söyledi:

"Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez.

Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız.

Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir.

Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN