"Açız açız" diyen deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan'dan asgari ücret açıklaması! O rakam dudak uçuklattı

"Açız açız" diyen deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan'dan asgari ücret açıklaması! O rakam dudak uçuklattı

"Açız açız" diyerek serzenişte bulunan deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan'dan asgari ücret açıklaması! O rakam dudak uçuklattı...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, afet yönetimi ve dirençli kentler konusundaki görüşlerini paylaştı.

"DEPREME GÜVENSİZ BİR EVDE OTURUYORUM"

Bir Asgari Ücret Açıklaması Da Ünlü Deprem Uzmanından Geldi! Rakam Dudak Uçuklattı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ekonomik sorunlar yaşayan bir ülkede depreme karşı etkili çözümler üretmenin zor olduğunu belirtti. Ercan, "Geçim sıkıntısı çeken bir insana "evinizi güçlü yaptırın" diyemezsiniz. İnsanlarımızın çoğu akşam bir ekmeği evine nasıl götürebilirimin mücadelesini veriyor. 10 bin lira emekli maaşı, 17 bin lira asgari ücret. Bir kişinin depreme önlem alabilmesi için asgari ücretin 94 bin lira olması gerekiyor. Ben bir üniversite profesörüyüm. Ben depremde ölmeye adayım. Çünkü ben bu parayı alamıyorum. Ben depreme güvensiz bir evde oturuyorum." diye ekledi.

EĞİTİMSİZ OLAN BİR İNSANA DEPREM ALGISINI ÖĞRETEMEZSİN

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Gözaltına Alındı - Tamindir​​​​​​​

Prof. Dr. Ercan, Türkiye'nin en büyük sorununun ekonomi olduğunu ve bu sorun çözülmeden deprem sorununa çözüm bulunamayacağını belirtti. "Atatürk Cumhuriyeti kurduğu zaman ilk önce İzmir İktisat Kongresi'ni yaptı. Ekonomin eğer iyi değilse köyde, kentte çocuğunu okutamazsın. Eğitimi düşer, eğitimi düşük olanın algısı düşük olur. Türkiye'nin şu anda düştüğü durum bu değil midir?" diyerek, ekonomik sorunların eğitimi ve dolayısıyla toplumun genel algısını nasıl etkilediğine dikkat çekti.

Eğitimin düşük olduğu bir toplumda deprem bilincinin gelişemeyeceğini savunan Ercan, mevcut sistemin ve düzenin doğrudan yanlış olduğunu belirtti. "Eğitimsiz olan bir insana deprem algısını öğretemezsin. Bu sistemin, düzenin doğrudan doğruya yanlışıdır" diyerek, eğitimin önemine vurgu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN