Depremzedelere DASK şoku! Paralarını geri istediler

Depremzedelere DASK şoku! Paralarını geri istediler

Kahramanmaraş merkezli 11 ili yıkan depremlerin ardından (6 Şubat 2023) ağır hasar alan binalar için DASK tarafından yapılan sigorta ödemeleri, hasar tespit durumlarındaki değişiklikler nedeniyle mağduriyetlere yol açıyor.

Depremde evleri hasar gören bazı vatandaşlar, DASK tarafından ağır hasarlı olarak değerlendirilen binalar için aldıkları tazminatların, hasar tespitinin değişmesi sonucunda geri istendiğini belirtti. Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, zaten zor durumda olduklarını ifade eden depremzedeler böyle bir dönemde ek bir yük altında kaldıklarını ifade etti.

DASK 150 BİN TL'Yİ GERİ İSTEDİ

Hatay Antakya'da yaşayan bir vatandaş, 177 bin TL olan DASK tazminatının, hasar tespitinin değişmesi nedeniyle 150 bin TL'sinin geri istendiğini ifade etti. Depremden sonra taşınmak zorunda kalan ve kirada yaşayan mağdur, bu parayı geri ödeyebilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Uzmanlar bu durumun, DASK'ın hasar tespit süreçlerindeki tutarsızlıkları ve mağduriyet yaratan uygulamaları sorgulattığını söyledi ve depremzedelerin haklarını korumak ve mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerin gerekli adımları atması gerektiğin ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde (2023) 11 il yıkılmış, 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken binlerce insan yaralanarak evsiz kalmıştı. Bölgeye yardımlar hala devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN