Bu kentlerde oturanlar dikkat: 7 büyüklüğünde deprem riski var! Prof. Dr. Ahmet Ercan, il il sıraladı

Bu kentlerde oturanlar dikkat: 7 büyüklüğünde deprem riski var! Prof. Dr. Ahmet Ercan, il il sıraladı

Sosyal medyadan yaptığı deprem uyarılarıyla yakından takip edilen Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu kez jeotermal alanlara dikkati çekti, 7 büyüklüğünde depremi işaret ederek riskli şehir merkezlerini saydı. İşte, deprem riski olan iller...

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili uyarılarını sürdürüyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, jeotermal alanlara dikkat çekerek, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi.

TÜRKİYE'DE HANGİ İLLERDE DEPREM RİSKİ VAR?

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 7 büyüklüğünde depremi işaret eden Prof. Dr. Ahmet Ercan; Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu'yu örnek olarak gösterdi.

"HER DEPREM YENİ BİR ENERJİ"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN