Galatasaray Odeabank Play-Off'ta ilk maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk ediyor

Galatasaray Odeabank Play-Off'ta ilk maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk ediyor

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off ilk maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk edecek. Galatasaray Odeabank ile Pınar Karşıyaka arasındaki kritik müsabaka Abdi İpekçi Arena'da oynanacak.

EuroCup'ı kazanarak Avrupa'da tarih yazan Galatasaray Odeabank, şampiyonluk hedeflediği Spor Toto Basketbol Ligi’nde Play-Off çeyrek final turu ilk maçında Pınar Karşıyaka'yı konuk edecek.

Anadolu Efes'in liderlik koltuğunda noktaladığı sezonu üçüncü sırada tamamlayan Ergin Ataman önderliğindeki Sarı-Kırmızılılar, ligi 6. sırada bitiren Ufuk Sarıca komutasındaki İzmir temsilcisi ile bu akşam karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Arena'nın ev sahipliği yapacağı kritik müsabaka saat 19.30'da başlayacak ve Lig TV2'den naklen yayınlanacak.

Galatasaray 29'ncu defa, Pınar Karşıyaka ise 25'nci kez Play-Off'ta boy gösterecek.

Play-Off aşamasının bu turunda 2 galibiyet elde eden takım, rakibini elemiş olacak.

Serinin ikinci mücadelesi 20 Mayıs Cuma akşamı saat 19.30'da Karşıyaka Arena'da oynanacak.

Gerekmesi halinde serinin 3. karşılaşması 22 Mayıs Pazar günü yine İstanbul'da olacak.

UFUK SARICA: İZMİR'E AVANTAJLA DÖNMEK İSTİYORUZ

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ilk maçında 18 Mayıs Çarşamba günü deplasmanda Galatasaray Odeabank ile mücadele edecek Pınar Karşıyaka’nın başantrenörü Ufuk Sarıca, İzmir’e avantajla dönmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Sarıca, yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray Odeabank serisinin kolay geçmeyeceğini kaydetti. ULEB Avrupa Kupası’nın kazanan rakiplerinin çok formda olduğunu belirten Sarıca, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Elimizden gelinin en iyisini yapıp sahaya takım halinde maksimum enerji koyarak turu geçmek istiyoruz. İstanbul’daki serinin ilk maçını kazanarak İzmir’e avantajla dönmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Umarım güzel bir seri olur. Uzun süredir devam eden eksiklerimiz var ve rakibimiz önünde 4 yabancı oyuncumuzla mücadele edeceğiz. Takım olarak tüm gücümüzü ortaya koyup eksiklerimizi hissetmeden turu geçmek en büyük amacımız olacak."

BU SEZON 5. DEFA KARŞILAŞACAKLAR

Bu sezon Galatasaray Odeabank’la ligde ve ULEB Avrupa Kupası’nda ikişer kez karşılaşan Pınar Karşıyaka, bu maçlarda ikişer galibiyet ve mağlubiyet yaşadı. Rakibine ULEB Avrupa Kupası son 16 turunda elenen yeşil-kırmızılı ekip, sarı-kırmızılı takımla play-off’ta 6. kez eşleşti. İki ekip 20 Mayıs Cuma günü saat 19.30’da Karşıyaka Arena’da serinin ikinci maçında karşılaşacak. İki galibiyete ulaşacak ekibin yarı finale yükseleceği seride gerekirse üçüncü karşılaşma İstanbul’da yapılacak.

DAHA ÖNCEKİ EŞLEŞMELER

İzmir temsilcisi, Galatasaray Odeabank’la daha önce play-off’ta 5 kez eşleşti. 1983-1984’te ilk turda rakibini eleyen Pınar Karşıyaka, 1986-1987 sezonunda final serisini kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Yeşil-kırmızılı ekip, 1994-1995 ve 1995-1996’da ilk turda, 2012-2013’te ise yarı finalde rakibine elendi. Play-off’ta rakibiyle 14 maç yapan Pınar Karşıyaka, bu maçlarda 6 galibiyet ve 8 yenilgi yaşadı.

PLAY-OFF'TA 25. SENE

Play-off sisteminin uygulandığı 1983-1984 sezonundan bu yana 25. kez ligin bu etabında mücadele edecek Pınar Karşıyaka, daha önce 2 kez play-off’ta şampiyonluğa ulaştı. Son 7 sezondur üst üste play-off’ta yer alan Pınar Karşıyaka, 95 maç oynadığı bu etapta 36 galibiyet ve 59 yenilgi gördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN