Fenerbahçe, tansiyonun yüksek olduğu maçta Galatasaray Odebank'ı 93-79 mağlup etti

Fenerbahçe, tansiyonun yüksek olduğu maçta Galatasaray Odebank'ı 93-79 mağlup etti

Spor Toto Basketbol Ligi'nde derbi heyecanı yaşandı. Yarı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe, zaman zaman tansiyonun yükseldiği mücadelede Galatasaray Odeabank'ı 93-79 mağlup ederek 1-0 öne geçti.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde THY Avrupa Ligi finalisti Fenerbahçe ile EuroCup şampiyonu Galatasaray Odeabank Ülker Sports Arena'da karşılaştı. Baştan sona heyecanı yüksek ve çekişmeli geçen mücadeleyi Sarı-Lacivertliler 93-79 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.  Mücadele dengeli başladı. Seyircisinin desteğiyle Fenerbahçe ilk dakikalarda özellikle pota altında üstünlüğünü gösterse de, Galatasaray McCollum ve Sinan Güler'in iyi oyunuyla farkın açılmasına izin vermedi. İlk çeyrek, 27-22 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

16-05/25/resimid_3214664.jpg

ERGİN ATAMAN'A TEKNİK FAUL

İkinci çeyrekte ise maçın önüne yaşanan olaylar geçti. Periyot karşılıklı basketlerle devam ederken, bitime 7 dakika 10 saniye kala Göksenin Köksal, Sloukas'a sert bir faul yaptı. Bunun üzerine sinirlenen Kanarya'nın pivotu Pero Antic, Göksenin'in üstüne yürüdü ve tartışma büyüdü. Sarı-Lacivertli taraftarlar da işin içine girdi ancak hakem ortalığı sakinleştirdi. Sonrasında ise başka bir faul pozisyonunun ardından koç Ergin Ataman hakemlere itirazlarda bulundu. Oyuncu değişikliği istemesine rağmen izin vermeyen hakemlere eleştirinin dozunu artıran Ataman'a teknik faul çalındı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe Melih ve Vesely ile vitesi yükseltti ve devreye farklı önde girdi: 57-40.

16-05/25/26krr17kavga.jpg

İKİNCİ MAÇ CUMA

Üçüncü periyotta Sarı-Kırmızılı takım toparlandı. 9-2 seri ile çeyreğe başlayan Aslan, umutlandı ancak savunmada Fenerbahçe'ye 'dur' diyemeyince son çeyreğe 74-60 Kanarya önde girdi. Son 10 dakikada özellikle Chuck Davis McCollum ile etkili olan Cimbom, farkı indirmeye çalışsa da özellikle Lasme'nin faul problemine girmesiyle pota altında sıkıntı yaşadı ve savunmaya bir türlü çare bulamadı. Böylece Sarı-Lacivertliler yarı final serisinde 1-0 öne geçti. Serinin ikinci mücadelesi ise yine Ülker Arena'da yarın oynanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN