Yastık altında doları olanlar dikkat! Ünlü ekonomist yıl sonu tahmini açıkladı: Doların fitili ateşlenecek

Yastık altında doları olanlar dikkat! Ünlü ekonomist yıl sonu tahmini açıkladı: Doların fitili ateşlenecek

Dolar kurunda rekor tahmin geldi. Yıl sonu tahmininde bulunan ünlü ekonomist, yatırımcılara müjdeyi verdi. Doların fitilini ateşleyeceğini söyleyerek, o rakamı işaret etti. İşte o rakam....

Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından yatırımcıların beklediği tahmin geldi. Yıl sonu için tahminde bulunan ünlü ekonomist o rakamı işaret etti. Peki, dolar yıl sonunda kaçı görecek? İşte dolar kurunda yıl sonu tahmini...

DOLAR KURUNDA REKOR SEVİYE

Dolar kurundaki yükselişlerin ardından ekonomistlerin değerlendirmesi dikkat çekti. Yatırımcıların beklediği yıl sonu tahminleri geldi. Rekor seviyesini işaret eden ünlü ekonomist, günün erken saatlerinde yükselişe geçen dolar kurunun o rakama ulaşacağını vurguladı. Yeni rekor seviyesine ulaşan dolar 33,18 TL seviyesinden işlem görürken, Euro ise 36,15 TL seviyelerinden işlem görüyor.

2021-10-22-095137.webp

DOLARDA YIL SONU TAHMİNİ

Halk TV'de Buket Güler ile Haber Masası programına konuk olan ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut rekor seviyeyi işaret etti. Yıl sonu için dolar tahminini 41 - 42 TL olarak açıklayan ekonomist, ABD dolarının küresel değeriyle Türkiye'deki değerinin farklı olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı sermaye girişi ile dolar TL'nin önünde bir baraj kurması durumunda hızlı olmasa da kademeli bir şekilde artacağından bahsetti. Dolar kurunda 40 TL'ye yaklaşan bir durum olacağını söyleyerek, "Yabancı sermayenin kesintisiz Türkiye'ye giriş yapması. Geçen hafta iyi rakam giriş yaptı 1.4 milyar dolar... Ondan önce 500-600 milyon dolar çıktı." sözlerini kullandı.

para5.jpeg

FAİZ İNDİRİMİNE GİDİLEBİLİR

Altın değerlendirmesinde bulunan Zelyut, küresel bir çatışma halinde altın fiyatlarında yukarı yönlü bir gelişme yaşanacağını belirtti. Trump politikaları ve FED Başkanı açıklamalarının da etkisi olduğunu söyledi. FED Başkanı Powell'in açıklamalarına değinen Zelyut, son 3 enflasyon verilerine göre, iş gücü piyasasındaki soğuma faiz indirimine yol açabileceğinden bahsetti.

ABD faiz indirmesi halinde olacakları söyleyerek, "Para piyasasında 6 trilyon dolarlık çok büyük rakam var. Bu para altına, kriptoya ve Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalara girmeye başlayacak. Altın bunun ilk öncü hareketini gösteriyor. Bazı yabancı kurumlar FED'in faiz indirimini biz eylül ekim derken temmuzdaki toplantısında mümkün olabileceğini bekliyor. Trump etkisine gelelim... 2017'de Trump geldiğinde şirketlerin vergilerini düşürdü, genişleyici maliye politikası, para oranlarını artırdı. Hem Powell hem Trump faiz oranını aşağı düşürdükçe altın ve hisse senetlerine gün doğuyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN