Türkiye'nin dev zincir marketi battı! Herkesi şoke eden iflas haberi: Milyonlarca müşterisi vardı

Türkiye'nin dev zincir marketi battı! Herkesi şoke eden iflas haberi: Milyonlarca müşterisi vardı

Ekonomik krizin etkileri her geçen gün artarken Türkiye’nin dev marketlerinden iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda bir iflas haberi de dev zincir marketten geldi. Söz konusu iflas haberi sektördekileri şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Pandemi döneminde başlayan zorluklar ve finansmana erişim problemleri, Türkiye'nin önde gelen işletmeleri için büyük bir sıkıntıya dönüştü. Geçtiğimiz yıl uygulanan parasal sıkılaşma süreci ise bu sorunları daha da derinleştirdi. Yüksek faiz oranları ve ekonomik zorluklar, birçok dev firma için iflas riskini artırdı. Son kurban ise 200'den fazla şubesi bulunan gıda devi Maksul Gıda oldu.

yeni-proje-6.jpg

MAKSUL GIDA'NIN İFLAS SÜRECİ

2021 yılında mali darboğaza giren ve konkordato talep eden Maksul Gıda, yurt içindeki şube ağını genişletmeye çalışırken büyük zorluklarla karşılaştı. Mahkeme, şirketin finansal durumunu değerlendirmek üzere ünlü isimlerden oluşan bir bilirkişi heyetinden rapor istedi. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar'ın hazırladığı rapor, şirketin toparlanma ihtimalinin düşük olduğunu ortaya koydu.

Mart ayındaki duruşma sonrasında Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi. Şirketin iflası, kamuya ait kaynakların yanı sıra birçok işçinin maaşlarını alamamasına neden oldu.

yeni-proje-5.jpg

MAĞDURİYET VE KAPANAN ŞUBELER

İflas kararının ardından Maksul Gıda, ilk aşamada 200 şubesinin 150'sini kapatmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz haftalarda kalan şubelerinde de faaliyetlerini sonlandırdı. Sektörde hızla yükselerek rekabetçi bir konuma gelen şirketin ani iflası, sektörde büyük tedirginliğe yol açtı.

Uzun süredir maaşlarını alamayan yaklaşık 200 Maksul Gıda çalışanı ise yaşadıkları mağduriyeti dile getiriyor. İflas süreciyle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor, şirketin borçları ve alacakları konusunda çözüm arayışları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN