Türkiye'nin 35 yıllık bankası ismini değiştiriyor! Herkesi şaşırtan hamle: Yeni ismini duyurdu

Türkiye'nin 35 yıllık bankası ismini değiştiriyor! Herkesi şaşırtan hamle: Yeni ismini duyurdu

Türkiye'de 35 yıldır faaliyet gösteren dev banka isim değişikliğine gitti. Herkesin yakından duyduğu o isim artık farklı bir isimle anılacak. Yeni ismi duyanlar şaştı kaldı. İşte dev bankanın yeni ismi…

1987 yılından bu yana Hüsnü Özyeğin önderliğinde 100 ortaklık kurulan 35 yıllık dev banka Artık yeni ismi ile anılacak. 1990'lı yılların sonuna doğru uluslararası pazarlara açılan dev banka Türkiye'de görülen 1994 yılı ekonomik krizinin ardından bankacılığa yönelerek yenilikçi ürün geliştirmeye başladı. Yıllarını bu alana vermiş ünlü bankanın yeni ismi bakın ne oldu?

KÖKLÜ BANKADA İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Herkesin Finansbank olarak bildiği ve kökleri 1987 yılında Hüsnü Özyeğin önderliğinde atılan banka 100 ortaklı kurularak varlığını bugüne dek sürdürdü. 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler borsasında halka arz olarak özel sektör ve bankaları arasında halka açılan ilk banka unvanını elinde tutan Finansbank 1990'lı yılların sonlarına doğru uluslararası pazarlara adım attı. Türkiye'de 1994 yılı ekonomik krizi ile birlikte bankacılığa yönelen banka yenilikçi ürünleri ile dikkat çekiyor.

QNB Finansbank Açık Bankacılık Hizmeti Nedir | Nasıl Kullanılır? 2023 - Obifin

2006 yılında Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece, Finansbank'ı 2,8 milyar dolar karşılığında satın aldı. Yapılan yatırımın ardından banka ismini değiştirmeden faaliyetlerini sürdürürken dijital bankacılıkta öncü olarak görüldü. 2012 yılına geldiğimizde Türkiye'nin ilk şubesi dijital bankası Enpara.com'u kuran Finansbank 2016 yılında Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank (QNB Group) tarafından satın alındı. 2,7 milyon euroya satışı gerçekleştirilen banka ismini "QNB Finansbank" olarak değiştirdi.

QNB Finansbank'ın toplam aktifleri 1 trilyon 258 milyar 883 milyon TL'ye ulaştı - Dünya Gazetesi

Türkiye genelinde 436 şube ve 12.304 çalışanı ile hizmet sağlayan Finansbank ünvan değişikliği ile birlikte QNB Finansbank ismine sahip oldu. Bankanın yeni dönemde izleyeceği yolda merak ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN