Toplu taşımaya rekor zam geldi! Fiyatı duyan yürürüm daha iyi diyecek: O ilde fiyatlar uçtu

Toplu taşımaya rekor zam geldi! Fiyatı duyan yürürüm daha iyi diyecek: O ilde fiyatlar uçtu

Toplu taşıma kullananlar artık daha fazla ödeyecek. Bilet fiyatlarına rekor zam o ilimizde geldi. Fiyatı duyan vatandaşlar otobüs, tramvay ve metro yerine yürümeyi tercih ediyor. Son zamlardan sonra o ilimizde fiyatlar uçtu. İşte yeni fiyatlar...

Toplu taşımalarda yeni tarife bugün itibariyle uygulanmaya başladı. O ilimizde fiyatlara zam gelirken, tam, öğrenci, öğretmen ve 60 yaş biniş ücretleri güncellendi. Zam sonrasında vatandaşlar toplu taşıma yerine yürümeyi tercih ediyor. İşte zam detayları...

TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELDİ

Toplu taşımada bu kez zam İzmir'den geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yeni fiyatları paylaştı. Yapılan toplantı sonrasında oy birliğiyle ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN ücretlerine zam yapıldı. Güncel tarifeye göre toplu taşıma ücretlerine yüzde 34,62 oranında zam yapıldı.

20150820-motiv-1-6605jj-mitlogo.jpg

ZAMLI TARİFE

İzmir'de toplu taşımaya gelen yüzde 34,62 oranındaki zam sonrasında tam biniş ücreti 17,5 TL, öğretmen biniş ücreti 11,52 TL'de sabit, 60 yaş biniş ücreti 15,50 TL, öğrenci biniş ücreti ise 7,5 TL'ye yükseliş gösterdi.

AKTARMA ÜCRETLERİ

Aktarma yapan kişiler için, 120 dakika içerisindeki ilk aktarmada 8,78 TL, ikinci aktarmada 4,42 TL ücret kesintisi yapılacak. Öğretmenler için yapılan ilk aktarmada 5,76 TL, ikinci aktarmada 2,88 TL ödeme alınacak. 60 yaş grubu için ilk aktarmada 7,76 TL, ikinci aktarmada 3,88 TL ödeme alınırken, öğrenciler aktarma için ücret ödemeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN