Tarihin en büyük ekonomik çöküşüne hazır olun! Sadece aylar kaldı: En ünlü ekonomist uyardı

Tarihin en büyük ekonomik çöküşüne hazır olun! Sadece aylar kaldı: En ünlü ekonomist uyardı

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri derinden etkilemiş durumda. Özellikle pandemi sonrası yaşanan küresel krizin yankıları sürerken gözler ekonomistlerden gelecek olan uyarılara çevrilmiş durumda. Gelen son dakika bilgisi ise tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Tarihin en büyük ekonomik çöküşüne hazır olun! Ünlü ekonomist üstüne basa basa uyardı. Sadece aylar kaldı...

Ünlü ekonomist ve Büyük Buhran üzerine yazdığı kitabıyla "New York Times Çok Satanları" listesine giren Harry Dent, Fox Business'a verdiği röportajda 2025 yılı için çarpıcı uyarılarda bulundu. Dent, borsanın, 1929 yılında yaşanan ve büyük bir ekonomik yıkıma neden olan Büyük Buhran'dan daha ciddi bir çöküşle karşı karşıya kalacağını belirtti.

BÜYÜK DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ: S&P'DE YÜZDE 86, NASDAQ'TA YÜZDE 92

Dent, son on yılda uygulanan gevşek para ve maliye politikaları nedeniyle hisse senetlerinin büyük bir balon içinde olduğunu vurguladı. Bu balon patladığında, S&P 500'ün yüzde 86, Nasdaq Composite'in ise yüzde 92 oranında değer kaybedeceğini öngördü. Özellikle çip üreticisi Nvidia gibi popüler hisselerde değer kaybının yüzde 98 seviyelerine kadar çıkabileceğini belirtti.

yeni-proje-2024-06-23t104531-678.jpg

MERKEZ BANKALARININ POLİTİKALARI VE EKONOMİK TEHLİKELER

Fox Business Network ile yaptığı röportajda Dent, "Bu balon patlamak zorunda. Zirve noktadayız" ifadelerini kullandı. Ekonomiyi sürekli ekstra para ile doldurmanın uzun vadede olumlu sonuçlar doğurup doğurmayacağının, bu balon patladığında anlaşılacağını söyledi. Dent, merkez bankalarının bol para politikalarının ekonomiyi tehlikeye attığını ifade etti.

yeni-proje-2024-06-23t104545-071.jpg

"İKİNCİ TEKNOLOJİ BALONU GELİYOR"

Faiz oranlarının son on yılda çok düşük seviyelerde kalmasının varlık fiyatlarını şişirdiğini söyleyen Dent, 2008 ve 2009 yıllarındaki ekonomik krizden daha büyük bir çöküş beklediğini belirtti. 2000'li yıllarda yaşanan dot-com balonuna atıfta bulunarak, "Bu gerçekten ikinci teknoloji balonu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN