Swap hariç net rezerv 24,2 milyar dolarlık düşüş

Swap hariç net rezerv 24,2 milyar dolarlık düşüş

Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 9 Ağustos haftasında 0,1 milyar dolar azalarak 150,2 milyar dolara düştü. Ekonomist Ali Orhan Yalçınkaya'ya göre, swap hariç net rezervlerde ise 4,3 milyar dolarlık bir düşüşle 24,2 milyar dolara gerileme kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) brüt rezervlerinde gerileme kaydedildi. BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya'nın CNBC-e için yaptığı hesaplamalara göre, 9 Ağustos haftasında brüt rezervler 0,1 milyar dolar azalarak 150,2 milyar dolara düştü. Bir önceki hafta, yani 2 Ağustos'ta, TCMB'nin rezervleri 150,4 milyar dolar seviyesindeydi.

Öte yandan, net uluslararası rezervler de belirgin bir düşüş gösterdi. Bu rezervler, 4,5 milyar dolar azalarak 47 milyar dolara geriledi. Yalçınkaya’nın hesaplamalarına göre, Merkez Bankası'nın bu dönemde net 3,4 milyar dolar döviz satışı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

Swap işlemleri hariç tutulduğunda, net rezervlerdeki düşüş daha da belirgin hale geliyor. Önceki hafta 28,5 milyar dolar olan swap hariç net rezervler, 4,3 milyar dolar azalarak 24,2 milyar dolara kadar geriledi.

Merkez Bankası, rezervlere ilişkin en güncel verileri perşembe günü saat 14:30'da açıklayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN