Süt sektöründe yeni kriz kapıda: Acil önlem çağrısı

Süt sektöründe yeni kriz kapıda: Acil önlem çağrısı

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada süt sektöründe yeni bir krizin baş gösterdiğini duyurdu. Solakoğlu, sütün en az olduğu sezonda firmaların üreticinin sütünü almayı bıraktığını, tüketimin düşüklüğü ve maliyetlerin yüksekliğiyle birleşen bu durumun sektörü zor durumda bıraktığını belirtti.

Süt sektöründe, üretim ve tüketimde yaşanan dengesizlikler yeni bir krizle karşı karşıya kalmamıza neden olabilir. TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sektörün içinde bulunduğu zorlu duruma dikkat çekti.

Solakoğlu, süt üretiminin sezon olarak en az olduğu dönemde firmaların üreticilerinin sütünü bıraktığını belirtti. Bu durumun, tüketimin oldukça düşük olduğu bir dönemde yaşanması, süt üreticilerini büyük bir krizin eşiğine getirdi. Üretim maliyetlerinin her geçen gün arttığını vurgulayan Solakoğlu, bu gidişatın anaç kesimlerini yeniden gündeme getireceği endişesini dile getirdi.

YÜKSEK FAİZ VE STOK PROBLEMLERİ

Solakoğlu, yüksek faiz oranları ve sanayi tarafında biriken stokların, sektörün altından kalkamayacağı bir yük haline geldiğini ifade etti. Bu durumun, üreticilerin maliyetlerini karşılayamaz hale gelmesine neden olduğunu belirten solakoğlu, acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

EYLÜL AYINDA KRİZ DERİNLEŞEBİLİR

TÜSEDAD Başkanı, Eylül ayında bu krizin kontrolden çıkabileceği uyarısında bulunarak, yetkililere ve sektör temsilcilerine acil önlemler alınması çağrısında bulundu. Solakoğlu'nun bu açıklaması, süt üreticilerinin yaşadığı zorlukları ve sektörün geleceğine yönelik ciddi endişeleri bir kez daha gündeme taşıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN