Konut fiyatlarında büyük sürpriz: İstanbul düşüşte, Ankara yükselişte

Konut fiyatlarında büyük sürpriz: İstanbul düşüşte, Ankara yükselişte

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. Konut Fiyat Endeksi nominal olarak yıllık yüzde 38,7 oranında artarken, reel olarak yüzde 14,3 oranında azaldı. İstanbul ve İzmir'de fiyatlar bir önceki aya göre düşüş gösterirken, Ankara'da yükseliş yaşandı.

Konut Fiyat Endeksi, 2024 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 38,7 oranında arttı, reel olarak ise bir yılda yüzde 14,3 oranında azaldı. İstanbul ve İzmir'de ise konut fiyat endeksinde önceki aya göre yüzde 0,2 düşüş kaydedildi.

TCMB'den yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (20 23 =100), 20 24 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında artarak 141,3 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,7 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 14,3 oranında azalış göstermiştir.

2024 yılı temmuz ayında İstanbul ve İzmir’de bir önceki aya göre yüzde 0,2 oranında azalış, Ankara’da ise bir önceki aya göre yüzde 0,6 oranında artış gözlenmiştir. İstanbul, Ankara ve İzmir’de endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, sırasıyla yüzde 26,8 39 4 ve 37,0 oranların da artış göstermiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN